20 milyon liralık kablo hırsızlığı zanlılarını jandarma yakaladı! Yurdun dört bir yanından çalmışlar

Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevi ve TOKİ inşaatları başta olmak üzere birçok alandan kablo çaldığı iddia edilen 24 kişi gözaltına alındı. Çalınan kabloların piyasa değerinin 20 milyon lira olduğu belirlendi.

20 milyon liralık kablo hırsızlığı zanlılarını jandarma yakaladı! Yurdun dört bir yanından çalmışlar

Türkiye'nin birçok ilinde enerji ve nakil hatları kablosu hırsızlığının meydana gelmesi üzerine Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı çalışma başlattı ve 27 kişiden oluşan suç örgütünü tespit etti. Jandarma 29 Eylül 2020'da düşmeye bastı ve 4 ay süren çalışmalar sonucu aralıklarla operasyonlar düzenlendi.

Yapılan çalışmalarda suç örgütünün 27 kişiden oluştuğu ve örgütünün liderinin da 26 yaşındaki E.D. olduğu tespit edildi.

Örgütün 2020 Ağustos ayında Samsun'un Kavak ilçesi, Adıyaman'ın Kahta ilçesi, Antalya'nın Alanya ilçesi, Kasım ayında Konya'nın Selçuklu ilçesi, Ankara'nın Sincan ilçesi, Aralık ayında Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde meydana gelen nitelikli hırsızlık olaylarını işledikleri ortaya çıkartıldı.

Jandarma, takip sonucu Nevşehir, Konya ve Ankara illerindeki hırsızlık olayına karışan 6 örgüt mensubunu suçüstü yakaladı ve mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı söz konusu suç örgütünün hırsızlık olayları ile ilgili operasyon merkezinin Samsun İl Jandarma Komutanlığı bölgesi olduğunu tespit etti Samsun'da operasyon için düğmeye basıldı.

Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Samsun İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT timleri tarafından 16 Ocak’ta, Samsun merkezli Diyarbakır, Antalya ve Bursa illerinde 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kavak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda düzenlenen operasyonda örgüt lideri E.D. ile birlikte toplam 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 4 bin metre bakır telefon kablosu ve 1 adet elektrik sayacı ele geçirilirken, 13 adet cep telefonu, 20 adet sim kart, 3 adet flaş bellek ve 2 adet hafıza kartına da incelenmek üzere el konuldu.

Zanlıların; Samsun, Adıyaman, Antalya, Kahramanmaraş ve Elazığ illerinde enerji nakil ve nakil hatları kablolarını çaldıkları, yapılan tespitlerde 50 bin metre uzunluğunda kablo hırsızlığına karıştıkları ve çaldıkları kabloların piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu iddia edildi.

Örgütlü bir şekilde hırsızlık yapan şüphelilerinin daha çok kamu adına yapımına devam edilen cezaevi ve TOKİ inşaatlarını hedef seçtikleri ve hırsızları buralardan yaptıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 24 şüpheli sorgulanmak üzere Samsun'a getirildi.

Jandarmada sorgulanmaları tamamlanan 11 kişi savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken 13 şüpheli ise Kavak Adliyesine sevk edildi.

jandarma-kablo-hirsizligi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.