5 yaşındaki oğlunu öldürmüştü! Yargıtay eski futbolcu hakkındaki kararı verdi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi 5 yaşındaki oğlunu hastane odasında boğarak öldüren eski futbolcu Cevher Toktaş’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

5 yaşındaki oğlunu öldürmüştü! Yargıtay eski futbolcu hakkındaki kararı verdi

Bursa'da oğlu Kasım Toktaş'ı (5) tedavi gördüğü hastanede boğarak öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan eski futbolcu Cevher Toktaş'ın (36) cezası, Yargıtay tarafından da onandı.

Süper Lig'de 2008-2009 sezonunda Hacettepe Spor Kulübü'nde oynayan, son olarak da Bölgesel Amatör Lig'deki Bursa Yıldırımspor'da kaptanlık yapan 36 yaşındaki Cevher Toktaş, 23 Nisan 2020'de oğlu Kasım'ı öksürük ve yüksek ateş şikayeti ile Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

5 yaşındaki çocuk, koronavirüs şüphesiyle servise yatırıldı. Kısa süre sonra Cevher Toktaş, doktorlara refakatçi olarak yanında kaldığı oğlu Kasım'ın fenalaştığını bildirdi. Yoğun bakım servisine alınan Kasım, kurtarılamadı. Çocuğun ölüm raporunda 'nefes yetersizliği' bilgisi yer aldı.

5-yasindaki-oglunu-oldurmustu-yargitay-eski-futbolcu-hakkindaki-karari-verdi.webp

'YAŞADIKLARIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMEDİ'

Cevher Toktaş da olaydan 11 gün sonra polise merkezine giderek, oğlunu öldürdüğünü itiraf etti. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince ifadesi alınan Toktaş, çocuğunu sevmediğini, sinir krizi geçirip, yastık ile boğduğunu anlattı.

5-yasindaki-oglunu-oldurmustu-yargitay-eski-futbolcu-hakkindaki-karari-verdi-001.webp

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside çocuğun kesin ölüm nedeni belirlenemeyince savcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi'nce hazırlanan raporda ise Kasım'ın 'boğularak' öldüğü bildirildi. Bursa 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cevher Toktaş, 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karara itiraz eden sanık avukatları, davayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, oy çokluğu ile itirazı reddedip, yerel mahkemenin kararını onadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.