Arazi kavgasında 9 kişi can vermişti! İsimler belli oldu

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde iki aile arasında arazi meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 9 kişi hayatını kaybetti. Alyamaç ve Taş aileleri arasında yaşanan kavgada can verenlerin ismi belli oldu. Hastaneye kaldırılan 2 yaralının durumu ağır.

Arazi kavgasında 9 kişi can vermişti! İsimler belli oldu

Diyarbakır Haber: Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde husumetli iki aile arasında tarla sürme nedeniyle tartışma yaşandı. Anlaşmazlığın devam etmesiyle ekinleri biçmeye giden Taş ile Almayaç aileleri fertleri arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya döndü. Kavgada 9 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı.

Adli Tıp morguna kaldırılan 9 kişinin cenazesinin bugün defnedilmesi beklenirken, kentteki hastanelere kaldırılan 2 yaralının ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada Alyamaç ailesinden Selim Alyamaç ile Emin Alyamaç’ın kardeş olduğu öğrenilirken Muhammed Alyamaç, Ömer Alyamaç ve Yunus Alyamaç olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirdi.

Taş ailesinden ise ölen 4 kişinin kuzen olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden kuzenlerin isimlerinin Mehmet Can Taş, Halil Taş, Orhan Taş ve Serhat Taş olduğu belirtildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturması sürüyor. Üç savcının görevlendirildiği soruşturma kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen 18 şüphelinin yakalanması için güvenlik güçlerince yürütülen çalışmalarda 5 kişi yakalandı.

Hastanede tedavisi süren 2 yaralının da şüpheli sıfatıyla soruşturma dosyasına dahil edildiği olayla ilgili 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Jandarma ekiplerinin köydeki güvenlik önlemlerinin de sürdüğü öğrenildi.

 

arazi-kavgasinda-9-kisi-can-vermisti-isimler-belli-oldu.jpg

arazi-kavgasinda-9-kisi-can-vermisti-isimler-belli-oldu-001.jpg

arazi-kavgasinda-9-kisi-can-vermisti-isimler-belli-oldu-002.jpg

 

Kaynak:İHA / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.