Arife öğretmenin katil zanlısı için istenen ceza belli oldu

Kayseri'de arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle öğretmen Arife Nur Sarıoğlu'nu tabanca ile vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Tolga T. için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanığın ifadesi de ortaya çıktı.

Arife öğretmenin katil zanlısı için istenen ceza belli oldu

Kayseri'de iki ay önce arkadaşlık teklifini reddeden rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu'nu (26) tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihara kalkışan Tolga T. (29) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tolga T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi ve Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

''HAYATINDA BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE ATEŞ ETTİM''

Sanık hakkında, ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Sanığın iddianamedeki ifadesine de ulaşıldı.

Tolga T'nin, ifadesinde pişman olduğunu belirterek, "Arife’yi 7-8 yıldır tanırdım. Uzun süreden beri Arife ile birliktelik kurmak istiyordum. Olay günü yanına konuşmak için gittim. Hayatında başka biri olduğunu söyleyince bir anlık gaflet ile ateş ettim. Öldürmek için gitmedim. Pişmanım" dediği ortaya çıktı.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından Tolga T, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 20 Mayıs'ta Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Taslak Sokak'ta meydana geldi. Rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu, evden çıkışta, kendisini bekleyen Tolga T. ile karşılaştı. Tolga T, daha önce de birçok kez arkadaşlık teklifinde bulunduğu Sarıoğlu'na teklifini yineledi.

Sarıoğlu olumsuz yanıt verince Tolga T, belinden çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Vücuduna 3 mermi isabet eden Sarıoğlu, kanlar içinde yere yığıldı. Tolga T, bu kez de kendi başına dayadığı tabancayı ateşledi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sarıoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Tolga T. ise yapılan ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Arife Nur Sağıroğlu, Yahyalı ilçesinde toprağa verildi. Tolga T. de hastanedeki tedavisinin ardından mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.