Bu da dublörlü tapu dolandırıcılığı! 8 kişi tutuklandı

Bursa’da Tapu Müdürlüğü'nde çalışan memurlarla iş birliği yaparak değerli tapuları olan vatandaşlara benzeyen kişileri bulup dublör olarak kullandıkları ve satış yaptıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Bu da dublörlü tapu dolandırıcılığı! 8 kişi tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa’da bazı tapu sahiplerinin haberleri olmadan tapularında değişiklik yapıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti.

Ekipler, tapuda çalışan bazı memurları takibe aldı.

DUBLÖR KULLANMIŞLAR

İddiaya göre; uzun süre yapılan takibin ardından, tapuda görevli memurların bir çeteyle iş birliği yaptığı belirlendi. Çete üyelerinin, değeri yüksek tapu sahipleri hakkında bilgi edindikleri, bu kişilere benzeyen kişiler bulup dublör olarak kullandıkları, söz konusu arazilerin tapu ve noter devir işlemlerini yaptıklarını tespit eden ekipler, operasyon için düğmeye bastı. 

bu-da-dublorlu-tapu-dolandiriciligi-8-kisi-tutuklandi.jpg

3 İLÇEDE 11 ADRESE OPERASYON

Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya ilçeleri ile Edirne’de 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 şüpheliden 10’u gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 8’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

bu-da-dublorlu-tapu-dolandiriciligi-8-kisi-tutuklandi-001.jpg

MEMURLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Şüphelilerle iş birliği yaptığı öne sürülen memurlara yönelik soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.