Cinayet sanığının avukatından 'Kadir Şeker'li savunma

Antalya’da iki kadın müşterisine laf attığı iddiasıyla yan taraftaki restoran çalışanını öldüren sanık, müşterilerini korumak adına bu olayı gerçekleştirdiğini savundu. Avukatı ise, "Müvekkilim, Kadir Şeker'den 20 kat daha masumdur." dedi.

Cinayet sanığının avukatından 'Kadir Şeker'li savunma

Olay, 4 Mart tarihinde, saat 03.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Tuzcular Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre; restoran sahibi Yakup İskender ile komşu restoranın çalışanları Ziya Selçuk (45), M.K., A.K., O.K. ve K.B. arasında, iki kadın müşteriye laf atıldığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Selçuk ve 4 arkadaşı, Yakup İskender'i dövmeye başladı. Grubun elinden kurtulan Yakup İskender, hızla girdiği restoranından bıçak alıp, çıktı. İskender, Ziya Selçuk'u bıçaklayıp, kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralı Ziya Selçuk, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Polis, kaçan Yakup İskender'i Atatürk Caddesi'nde yakaladı. Yaralı olduğu görülen Yakup İskender'in götürüldüğü özel hastanede kaburga kemiği ile sol göğüs kemiğinde kırık oluştuğu, sol işaret parmağında kesik bulunduğu belirlendi. Tedavisinin ardından gözaltına alınarak Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Yakup İskender, "Bana saldırdığı için kendimi savundum" dedi. Yakup İskender 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, kavgaya karışan 4 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

'2 KADINI KORUMAK ADINA BU OLAYI GERÇEKLEŞTİRDİM'

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Yakup İskender, müşterisi olan 2 kadını korumak adına bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

'KADİR ŞEKER'DEN EN AZ 20 KAT MASUMDUR'

Yakup İskender'in avukatı Halil İbrahim Cihandemir, müvekkilinin Kadir Şeker gibi kadın korumak isterken olayın meydana geldiğini öne sürdü. Cihandemir, “Birkaç ay önce Konya'da Kadir Şeker vakası oldu. Benim müvekkilim Yakup İskender, Kadir Şeker'den en az 10 kat, 20 kat masumdur. Olay 'yan baktın' pozisyonuna dönüştürüldü. Biz kamuoyunun gerçekleri bilmesini istediğimiz için bu açıklamayı zorunlu görüyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.