Eşini 3 çocuğunun gözü önünde öldürdü, cinayet planı telefonunda çıktı

Boşanma aşamasındaki eşi Aslıhan A'yı 3 çocuğunun önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Ali A'nın cinayet öncesinde akıllı telefonundan "Aldatan eşi öldürmenin cezası", "Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur" gibi aramalar yaptığı ortayı çıktı.

Eşini 3 çocuğunun gözü önünde öldürdü, cinayet planı telefonunda çıktı

Elazığ kent merkezi Rızaiye Mahallesi'deki bir apartmanın 3'üncü katında 9 Haziran 2020'de meydana gelen olayda Ali A. (40), gece geç saatlerde boşanma aşamasında olan 34 yaşındaki eşi Aslıhan A’yı 3 çocuğunun gözü önünde öldürdü.

7 DEFA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Ali A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, öldürülen Aslıhan K’nın ise eski eşinden tehdit ve hakaret suçlarından dolayı 7 defa şikayetçi olduğu, bu şikayetlerin 3’üne ise dava açıldığı ortaya çıktı.

Ayrıca cinayetin Ali A’nın eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp ifadesi alındıktan 4 gün sonra işlendiği de öğrenildi.

"CEZAİ EHLİYETİ YOKTUR" RAPORU VERİLDİ

Hürriyet Gazetesi'nden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre; ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Ali A, Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi akıl sağlığının tespiti için hastaneye sevk edildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde muayene edilen şüpheliye ‘sanrısal bozukluk’ teşhisi konuldu ve cezai ehliyetinin olmadığı belirtildi.

KAYINBİRADERİNİ YARALAYINCA RAPORA İTİRAZ EDİLDİ

Aynı hastane, Afyonkarahisar’da kayınbiraderini yaraladığı için bir kez daha muayeneye gönderilen Ali A. için verdiği 21 Mart 2021 tarihli raporunda, sanığın cezai ehliyeti bulunduğu yönünde görüş bildirdi. Bu rapor üzerine Aslıhan’ın öldürüldüğü davadaki rapora itiraz edildi.

"ALDATAN EŞİ ÖLDÜRMENİN CEZASI" ARAMASI

Mahkeme heyeti, Ali A’nın cep telefonunu da bilirkişiye göndererek incelenmesini istedi.

Bilirkişinin mahkemeye gönderdiği raporda, Ali A’nın olaydan 3 ay önceki süreçte telefonundan “Aldatan eşi öldürmenin cezası, aldatma mesajları, şizofren nedir, hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur, binaya nasıl tırmanılır” ifadelerini arattığı anlatıldı.

Raporda, Ali A’nın ziyaret ettiği internet sitelerinde yer alan “Karısını 32 kez bıçaklayarak öldüren sanıktan yasak aşk iddiası” başlıklı haber ile “Akıl hastalığının ve zayıflığının ceza ehliyetine etkisi” başlıklı makaleler de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum