Genç avukat, eski nişanlısı tarafından 5 kurşunla öldürüldü

İstanbul Tuzla'da eski nişanlısının silahlı saldırısına uğrayan avukat Dilara Yıldız (29) hayatını kaybetti. Eski Uzman Çavuş olduğu öğrenilen katil zanlısı gözaltına alındı.

Genç avukat, eski nişanlısı tarafından 5 kurşunla öldürüldü

Korkunç olay saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi Sahilyolu Caddesi’nde bulunan bir restoranda gerçekleşti. İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat Dilara Yıldız (28) eski nişanlısı Oktay D. (29) tarafından yemek yedikleri restoranda tabanca ile ateş açılarak öldürüldü.

İddialara göre iş nedeniyle şehir dışında olan Avukat Dilara Yıldız, evine geldiğinde eski nişanlısının evde olduğunu gördü. Genç avukat Oktay D. tarafından darbedildikten sonra silah zoruyla Tuzla’da bulunan bir restorana getirildi. İkili burada bir süre konuştuktan sonra Dilara Yıldız restoranda bulunan vatandaşlardan yardım istedi.

Vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini gören Oktay D. belinde bulunan tabancayı çıkararak Avukat Dilara Yıldız’a 5 el ateş etti. Genç avukat başına, boynuna ve göğsüne isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti.

Katil zanlısı Oktay D. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarından sonra Yıldız’ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

28-yasindaki-avukat-dilara-yildiz-eski-nisanlisi-tarafindan-olduruldu-1.jpg

10 GÜN BOYUNCA EVDE DİLARA YILDIZ’I BEKLEDİ

Şüpheli Oktay D'nin duruşmaları nedeniyle bir süredir şehir dışında olan Avukat Dilara Yıldız’ın Tuzla’da bulunan evinde 10 gün boyunca gelmesini beklediği öğrenildi. İddiaya göre katil zanlısı Oktay D, Avukat Dilara Yıldız eve geldiğinde silah zoruyla Yıldız’ı alıkoyarak darbetti. Ayrıca zanlı, daha önceden hazırladığı senetleri imzalaması ve Yıldız’a ait olan otomobili kendi üzerine geçirmesi için baskı yaptı.

CİNAYET POLİS MERKEZİNİN YANINDA BULUNAN RESTORANDA İŞLENDİ

Katil zanlısı Oktay D. tarafından zorla alıkonularak polis merkezinin yanında bulunan restorana getirilen Avukat Dilara Yıldız burada bir süre şüpheli ile oturdu. Çevredekilerin iddiasına göre, Yıldız lavaboya giderken dahi Oktay D. yanından ayrılmadı. İkili restoranda bir süre konuştuktan sonra, olay yerine gelen polis ekiplerini gören Oktay D. panikle ayağa kalkarak Dilara Yıldız’a 5 el ateş etti. 

ZANLININ GÖNDERDİĞİ MESAJLAR KAN DONDURDU

Katil zanlısının Avukat Dilara Yıldız’a sosyal medya üzerinden attığı mesajlar kan dondurdu.

Oktay D'nin Dilara Yıldız’a attığı mesajlarda "Çok zamanın yok bu hayatta" diyerek tehdit ettiği görüldü.

28-yasindaki-avukat-dilara-yildiz-eski-nisanlisi-tarafindan-olduruldu-2.jpg

Mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız "Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum. Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim" dediği görüldü.

KADINA ŞİDDETE KARŞI SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPMIŞ

Avukat Dilara Yıldız’ın kadına şiddete karşı sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptığı görüldü.

28-yasindaki-avukat-dilara-yildiz-eski-nisanlisi-tarafindan-olduruldu-3.jpg

Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günündeki paylaşımında “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak şiddet uygulamak insanlık suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kılıflarla haklı gösterilemez” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.