Hamile eşini 97 yerinden bıçaklamış! Kan donduran cinayeti ayrıntılarıyla anlattı

Balıkesir’de 3 aylık hamile eşi Hazal Alpyörük’ü (19), 97 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Kan donduran cinayeti ayrıntılarıyla anlatan sanık, mahkeme başkanının “Pişman mısın?” sorusuna “Allah’ın verdiği canı Allah alır” dedi.

Hamile eşini 97 yerinden bıçaklamış! Kan donduran cinayeti ayrıntılarıyla anlattı

Balıkesir Haber: Olay, 15 Şubat 2022 günü Bandırma ilçesi Hacıyusuf Mahallesi Vacihibey Caddesi'nde yaşanmıştı.

İddiaya göre; hurdacılık yapan 29 yaşındaki Kadir Meşe Alpyörük, 'kıskançlık' nedeniyle tartıştığı 19 yaşındaki 3 aylık hamile eşi Hazal Alpyörük’ü vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hazal Alpyörük, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Şüpheli ise olayın ardından polis merkezine giderek teslim oldu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Kadir Meşe Alpyörük tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Kadir Meşe Alpyörük hazır bulundu.

KAN DONDURAN CİNAYETİ AYRINTILARIYLA ANLATTI

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Kadir Meşe Alpyörük, ilk savunmasında kayınvalidesinin, eşini sosyal medyada, 50 bin liraya pazarladığı, eşinin içki ve uyuşturucu madde kullandığı, eşinin, kendisinden değil, başka birinden hamile olabileceği iddiasında bulundu.

Sanık olayı ise ayrıntılarıyla böyle anlattı:

“Eşimle eve girdik. Yatak odasına geçtik. Bu sırada eşim yarı çıplaktı. Babamın evinden getirdiğim ekmek bıçağı ile önce cinsel organına sapladım. Daha sonra da çeşitli yerlerine bıçak darbeleri vurdum. Evdeki odadan ve daireden çıktım. Daha sonra belki ölmemiştir, ambulansla hastaneye götürürüm düşüncesiyle tekrar eve geldim. Ancak, daire kapısının üstünde anahtarım kaldığı için içeri giremeyince bahçeden, eve girdim. Eşim ölmemişti ve yatakta hırıltılar çıkarıyordu. Yeniden bıçaklamaya başladım. Daha sonra balıkhanenin karşısındaki polis karakoluna giderek teslim oldum.” dedi. Alpyörük, mahkeme başkanının, “Pişman mısın?” sorusu üzerine, “Pişmanım. Allah’ın verdiği canı Allah alır” yanıtını verdi.

hamile-esini-97-yerinden-bicaklamis-kan-donduran-cinayeti-ayrintilariyla-anlatti.jpg

97 YERİNDEN BIÇAKLAMIŞ

Otopsi raporunda, cinayetin 25 santimetrelik bir bıçakla işlendiği, Hazal Alpyörük’ün baş, boyun, sırt ve cinsel organında toplam 97 kesik bulunduğu belirtildi. Doktor raporunda ise ölen Hazal’ın doğacak çocuğunun babasının, Kadir Meşe Alpyörük olduğunun belirtildiği açıklandı.

Hazal Alpyörük’ün annesi Sevcan Alpyörük, Kadir Meşe Alpyörük’ün sürekli uyuşturucu madde kullandığını, kendisine yönelttiği, kızını sosyal medya üzerinden pazarladığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, davacı olduğunu vurguladı.

Sanık avukatı, Kadir Meşe Alpyörük’ün, akli dengesinin yerinde olup olmadığının adli tıp raporuyla belirlenmesini talep etti. Bu sırada Alpyörük, “Akli dengem yerinde” dedi.

Mahkeme, sanık avukatının talebi sebebiyle Kadir Meşe Alpyörük’ün, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye sevkine karar verdi.

hamile-esini-97-yerinden-bicaklamis-kan-donduran-cinayeti-ayrintilariyla-anlatti-001.jpg

Kaynak:İHA / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.