"Kadir Şeker kiralık katil" iddiasında yeni gelişme! Takipsizlik kararı çıktı

Konya’da parkta şiddet gören kadını kurtarmak isterken çıkan arbedede Özgür Duran’ı öldürdüğü gerekçesiyle 12 buçuk yıl hapse mahkum edilen Kadir Şeker hakkındaki “kiralık katil” soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

"Kadir Şeker kiralık katil" iddiasında yeni gelişme! Takipsizlik kararı çıktı

Konya'daki Piri Reis Parkı'nda sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağıran ve kameriyeyi yumruklayan Özgür Duran'a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker'in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü.

“KİRALIK KATİL İDDİASI”

Ölen Özgür Duran’ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç ve kardeşi Niyazi Remzi Duran, “Bu planlı bir cinayet” diyerek savcılığa başvurdu. Aile; Ayşe Dırla, birlikte uyuşturucuyla yakalandığı Murat H, eski kocası ve kız kardeşi Figen Dırla’nın da aralarında bulunduğu 8 kişiden şikâyetçi olmuştu. Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ olduğunu iddia eden Dalkılıç, delil olarak da Kadir’in adının geçtiği bazı sosyal medya mesajlarını göstermişti.

MESAJLAR SAHTE ÇIKTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonunda, sosyal medya mesajlarının sahte olduğu anlaşıldı. Hürriyet’in haberine göre; dilekçeyle birlikte savcılığa verilen mesajlarda ‘demirelozcanan’ adlı bir Instagram hesabından ‘adarcananyazcan’ adlı hesaba “Kadir parka yerleşti Murat, haberin olsun. O it gelmek üzere dikkat et, görmesin seni” yazıldı. Cevaben de “Tamam gülüm” mesajı geldi. Tarih ve saat bilgisi olmayan mesajlar, Kadir’in planın içinde olduğu intibası oluşturmak için hazırlandı.

Mesajları ölen Özgür’ün, Yusuf Ö. adlı arkadaşı hazırladı. Amacı ‘Elimde cinayete dair bilgi var’ diyerek Özgür’ün ailesinden para almaktı. Duran’ın annesini ve avukatını arayan Yusuf Ö, yazışmaların Ayşe Dırla ile sevgilisi Murat H. arasında geçtiğini, Özgür’ü öldürtmeyi böyle planladıklarını anlattı. Mesajlardaki ‘Kadir’ adlı kişinin de Kadir Şeker olduğunu söyledi. Ayrıca Özgür’ün kendisine 5 bin lira borcu olduğunu, bu parayı da ödemelerini istedi. Elindeki bilgileri anlatmak için de ayrıca para talep etti.

SUÇU BAŞKASINA ATTI

İfade veren Yusuf Ö, “Özgür benim eski arkadaşım, uyuşturucudan cezaevine girdim, çıkınca Özgür’ün öldürüldüğünü öğrendim” dedi. Yusuf Ö, kendisini Özgür Duran’ın, Ali adlı bir başka arkadaşının yönlendirdiğini “Özgür’ün annesinden 5 bin lira alacağım var, dediğimi yap gerisine karışma” dediğini iddia etti. Yusuf Ö, Instagram mesajlarının da Ali’den geldiğini söyledi. Yusuf Ö, “Özgür’ün annesi Antalya’ya gitmem için para gönderdi. Gitmedim. Tehdit etmeye başladı. CİMER’e başvurdum. Özgür’ün ailesi, bana yalancı şahitlik yapmayı teklif etti” dedi.

TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

Savcılık Instagram mesajlarının sahte olduğunun altını çizerek takipsizlik verdi. Kadir Şeker’in azmettirildiğine ilişkin bir soruşturmaya gerek olmadığı belirtildi.

‘KOMPLO ORTAYA ÇIKTI’

Şeker ailesinin avukatlarından Emrah Daylan, Kadir Şeker’in ‘kiralık katil’ suçlamasından aklandığını, olayın komplodan ibaret olduğunu belirtti. Daylan, “Bu olay Kadir’e nasıl bir komplo kurulmaya çalışıldığını gösteriyor. Karşı tarafın Kadir’i suçlamak için neler yapabileceğini, ne tür ilişkiler ağı içinde olduğunu da görüyoruz. Hukuki haklarımızı kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.