Keresteli cinayet için istenen ceza belli oldu
Eskişehir’de, Hasan Hüseyin Doğruk’u (60) keresteyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Aydın Keskin (47) için müebbet hapis cezası istendi.
Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Yenibağlar Mahallesi’nde geçen yıl eylül ayında meydana gelen olayda, Hasan Hüseyin Doğruk (60), daha önce aralarında tartışma geçtiği belirtilen Aydın Keskin (47) ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Keskin, keresteyle Doğruk’u darbedip yaraladı.
İhbarla bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Doğruk, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Keskin, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

SAVCI MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP ETTİ
Aydın Keskin hakkında Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Keskin’in yanı sıra Hasan Hüseyin Doğruk’un eşi Hatice Doğruk, oğlu İlker Doğruk, taraf avukatları, tanıklar ve her iki tarafın yakınları katıldı.
Duruşmada mütalaasını veren savcı, Aydın Keskin için 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca savcı, sanık hakkında indirim ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi. Mahkeme, duruşmayı 26 Mart'a erteledi.

Kaynak:DHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.