Konya’da 2 buçuk aylık bebeğini boğarak öldürdüğü iddia edilen annenin cezası belli oldu

Konya’da, 2019 yılında, sürekli ağladığı için 2,5 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan annenin cezası belli oldu. 23 yaşındaki Fatma K’ye, müebbet hapis cezası verildi.

Konya’da 2 buçuk aylık bebeğini boğarak öldürdüğü iddia edilen annenin cezası belli oldu

Olay, 2019 yılı Ekim ayında yaşanmıştı.

Selçuklu İlçesindeki bir otomobil tamirhanesinde çalışan Ahmet K, (31), 2018 yılında Fatma K. ile evlendi ve İsmail adını verdikleri bir çocukları dünyaya geldi.

EŞİNİ ARAYIP, “BEBEK NEFES ALMIYOR” DEDİ

Olay günü eşini arayan Fatma K, 2,5 aylık bebeğini emzirip yatırdığını, yanına gittiğinde nefes alamadığını fark ettiğini söyledi. Hemen eve gelen çocuğun babası, 2,5 aylık bebeklerini Dr. Ali Kemal Belviranlı (15 Temmuz) Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Acil Servisine götürdü.

HASTANEYE GELMEDEN CAN VERMİŞ

Nefes alamayan ve kalbi duran bebeğe, geri döndürme ünitesinde müdahale eden doktorlar, bebeğin hastaneye gelmeden yaşamını yitirdiğini belirledi. 2,5 aylık İsmail'in ölümü şüpheli bulununca otopsi yapıldı.

BOĞAZINDA SÜT KALINTILARINA RASTLANDI

Yapılan otopside, bebeğin nefessiz kaldığı, boğazında da süt kalıntıları olduğu belirlendi. Aileye teslim edilen bebek, Musalla Mezarlığına defnedildi. 4 gün sonra çocuğun annesi ifade için polis merkezine çağrıldı. Burada strese giren Fatma K, sürekli olarak polislere tuvalete gitmek istediğini ya da hava almak istediğini söyledi. Bu hareketlerden şüphelenen polisler, genç kadını çapraz sorguya aldı. Bunun üzerine Fatma K, gözyaşları içinde bebeğini yastıkla boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

konyada-2-bucuk-aylik-bebegini-bogarak-oldurdugu-iddia-edilen-annenin-cezasi-belli-oldu-001.jpg

“SÜREKLİ AĞLIYORDU, YÜZÜNE YASTIKLA BASTIRDIM”

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alınan zanlının, ifadesinde, "Emzirdikten sonra sürekli ağlıyordu. Minder üzerinde yatarken önce yüzüne yastık koydum. Ağlamaya devam edince yastığı bir süre yüzene bastırdım. Yastığı çektiğimde nefes almadığını ve kalbinin atmadığını fark ettim. Eşimi aradım ve beraber hastaneye götürdük. Olay bir anlık sinirle oldu. Psikolojim bozuktu. Pişmanım." dediği öğrenildi.

Anne Fatma K. çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ

Fatma K, Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Psikolojik tedavi gördüğünü iddia eden Fatma K, “Kocamla anlaşamıyorduk. Bana ayrılalım diyordu. Üzerimde baskı olduğu için karakolda o ifadeleri verdim. Ben Adana'da psikolojik tedavi gördüm. Pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti Fatma K'yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet iyi hal indirimi uygulayarak cezayı müebbet hapse çevirdi.

konyada-2-bucuk-aylik-bebegini-bogarak-oldurdugu-iddia-edilen-annenin-cezasi-belli-oldu.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.