Konya’da çırağını triger kayışı ile döven ustanın cezası belli oldu

Konya’da, 16 yaşındaki çırağını triger kayışı ile dövdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığın cezası belli oldu. Mahkeme, sanığı, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararı üst mahkemeye taşımaya hazırlanan mağdur genç, “Şaka gibi bir ceza aldı” dedi.

Konya’da çırağını triger kayışı ile döven ustanın cezası belli oldu

Olay, 2019 yılı temmuz ayında yaşanmıştı.

İddiaya göre; Karatay Sanayi Sitesinde oto tamir ustası olan Fatih S'nin (33) iş yerinde çırak olarak işe başlayan Mustafa Ayıntablıyım, 'malzemeleri düşürüp konsantrasyonumu bozuyorsun, beni sinir ediyorsun' diyen ustası tarafından triger kayışıyla dövüldü.

konyada-ciragini-triger-kayisi-ile-doven-ustanin-cezasi-belli-oldu-001.jpg

ŞİKAYETÇİ OLDU

O dönem 16 yaşında olan Mustafa Ayıntablıyım (18), ailesiyle birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınıp serbest bırakılan Fatih S, ailenin avukatlarının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Fatih S, 'çocuğa karşı eziyet' suçlamasıyla tutuklandı.

konyada-ciragini-triger-kayisi-ile-doven-ustanin-cezasi-belli-oldu.jpg

“ATTIĞIM SADECE İKİ TOKAT”

Davanın ilk duruşmasında 'iki tokat attım' sözüyle savunma yapan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fatih S, son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı tarafından 'çocuğa karşı eziyet' suçundan hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istenen Fatih S, savunmasında, "Attığım sadece iki tokat. Başka bir şey yapmadım. Çocuğa karşı eziyet suçunu işlemedim. Bizden sonra başka bir iş yerine girdi oradan da çıkartıldı. Bu Mustafa'nın psikolojisinin bozuk olduğunu gösteriyor. Beraatımı istiyorum." dedi.

“BENİM PSİKOLOJİMİ BOZDU”

Mustafa Ayıntablıyım ise yaşadıklarını anlattı, “Beni triger kayışı ile dövdü. Sonra benden özür diledi. Madem iki tokat atmış o nedenle mi benden özür diledi. Benim hürriyetimi de engelledi. Benim psikolojimi bozdu. Cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

konyada-ciragini-triger-kayisi-ile-doven-ustanin-cezasi-belli-oldu-002.jpg

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme, Fatih S'nin Mustafa Ayıntablıyım'a yönelik çocuğa karşı eziyet suçunu değil, kapsam itibariyle kasten yaralama suçunu işlediğine kanaat getirerek suçun işleniş biçimi göz önüne alarak 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, eylemi silahtan sayılan aletle gerçekleştirdiği için cezasının yarı oranında arttırarak 2 yıl 6 ay, iyi hal indirimi uygulayarak ta 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

'ŞAKA GİBİ BİR CEZA'

Fatih S'nın şaka gibi bir ceza aldığını belirten Mustafa Ayıntablıyım, kararı Sabah'a değerlendirdi.

Ayıntablıyım, "Beklediğim bir karar değildi. Ben bu kadar eziyet çekip, eğer bu adam budar az ceza alacaksa adalet benim için yerini bulmadı demektir. Şaka gibi bir ceza aldı. Yaptıkları yanına kar kaldı. Benim yediğim dayakta ona kar oldu. 1,5 yıldır çok zor durumlar yaşadım. Psikolojik destek gördüm. Yaşadıklarım yüzünden çok çabuk tepki veren insanların yanlışlarını yüzüne vuran bir insan oldum. İnsanların kalbini kırmaya başladım. Şuan kimsenin yanında çalışamıyorum. Bir daha böyle bir olayla karşılaşmayayım diye sanayiye gidip çalışamıyorum. Ben bu karara itiraz ediyorum. Hakkımı bir üst mahkemede arayacağım." dedi.

konyada-ciragini-triger-kayisi-ile-doven-ustanin-cezasi-belli-oldu-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.