Konya’da genç avukatı kör eden peruklu saldırgan için istenen ceza belli oldu

Konya’da tanınmamak için peruk takıp avukat Asilcan Tuzcu’yu bıçakla yaraladığı ve bir gözünü kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla tutuklanan zanlı hakkındaki iddianame kabul edildi. Ferdi Ö. hakkında, 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Konya’da genç avukatı kör eden peruklu saldırgan için istenen ceza belli oldu

Olay, geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Akşehir ilçesi Altunkalem Mahallesinde yaşanmıştı.  

Avukat Asilcan Tuzcu (30) evinin önüne geldiği sırada, maskeli ve peruklu bir şüphelinin bıçaklı saldırısına uğradı. Sırt, boyun, boğaz ve gözüne aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Tuzcu, bir süre saldırganla boğuştu.

Saldırgan, genç avukatın karşılık vermesi üzerine olay yerinden kaçtı. Ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Asilcan Tuzcu'nun sol gözünü kaybettiği belirlendi.

Polisin adım adım iz sürüp yakaladığı şüpheli Ferdi Ö. (35), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

konyada-genc-avukata-bicakla-saldirip-kor-eden-peruklu-saldirgan-icin-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

13 YILDAN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şüpheli Ferdi Ö. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Zanlı hakkında, 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HUSUMETİNİN NEDENİ, MALVARLIĞINA HACİZ KOYDURMASI

İddianamede, Ferdi Ö'nün sanık olarak yargılandığı bir davada avukat Asilcan Tuzcu'nun Ferdi Ö'nün husumetli olduğu tarafın vekili olarak görev yaptığı, Asilcan Tuzcu'nun sanığın malvarlığına ve araçlarına haciz koydurduğu, Ferdi Ö'nün bu nedenle Tuzcu'ya yönelik husumet beslediği ifade edildi. Ferdi Ö'nün ayrıca Asilcan Tuzcu'nun evine yakın bir noktada aracını park ettiği, marketten çok amaçlı eldiven aldığı, Tuzcu'nun evine gelmesi üzerine tanınmamak için maske, peruk ve eldiven takarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

konyada-genc-avukata-bicakla-saldirip-kor-eden-peruklu-saldirgan-icin-istenen-ceza-belli-oldu-001.jpg

İNKAR ETTİ, ARACI VE KIYAFETLERİ ELE VERDİ

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ferdi Ö, olay günü ve saatinde evde olduğunu, marketten eldiveni kendisinin aldığını ifade etti. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis Ferdi Ö'nün yalan söylediğini ortaya koydu. İddianamede, “Marketten eldiven alan Ferdi Ö'nün pantolonunun sağ bacak kısmındaki taşlama deseni ile ayakkabısının olayı gerçekleştiren şüpheli ile aynı olduğu, Ferdi Ö'nün idaresinde bulunan araç ile olay yerinden hızlıca kaçan aracın arka camındaki silecek ve silinen bölgelerin, beyaz tozlukların, jantların 3 bijonlu ve kapaksız oluşlarının, araçların yan tarafından bulunan krom kapı çıtalarının benzer olduğu tespit edildi” denildi. Ferdi Ö. ifadesinde, olay yerinin yakınlarında bir kişiye malzeme götürdüğünü, iş yerinde lazım olması nedeniyle eldiveni satın aldığını ileri sürdü. Ferdi Ö'nün malzeme götürdüm dediği kişi ise, bilgi sahibi olarak alınan ifadesinde olay günü kendisini hiç görmediğini ifade etti. İddianamede Ferdi Ö'nün eylemini mevcut deliller çerçevesinde tasarlayarak gerçekleştirdiğine de yer verildi.

BİYONİK GÖZ TAKILDI

Saldırıda yaralanan ve gözünü kaybeden avukat Asilcan Tuzcu Akşehir'deki evinde istirahat ediyor. Başarılı bir operasyonla Tuzcu’nun sol gözüne biyonik göz takıldığı öğrenildi.

konyada-genc-avukata-bicakla-saldirip-kor-eden-peruklu-saldirgan-icin-istenen-ceza-belli-oldu-002.jpg

İLGİLİ HABERLER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.