Konya’da işitme engelli Göksel’in öldürüldüğü olayda yeni gelişme!

Konya’da konuşma ve işitme engelli Göksel Kızıltaş’ı (26) 8 yerinden bıçaklayarak öldürüp, boş araziye atan kendisi gibi konuşma ve işitme engelli 2 arkadaşı hakkında, ‘fikir ve eylem birliği içinde kasten adam öldürme’ suçundan iddianame düzenlendi.

Konya’da işitme engelli Göksel’in öldürüldüğü olayda yeni gelişme!

Konya'da konuşma ve işitme engelli Göksel Kızıltaş'ı 8 yerinden bıçaklayarak öldürüp, boş araziye attığı iddiasıyla tutuklanan kendisi gibi konuşma ve işitme engelli arkadaşları Durmuş K. ve Mehmet A. hakkında, 'fikir ve eylem birliği içinde kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenlendi. İfadesinde Kızıltaş'ı kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Mehmet A, "Göksel bana hakaret etti. Ben de sinirlenip yanımdaki bıçakla öldürdüm. Göksel'i bıçakladıktan sonra bıçağı yıkayıp, olay yerine yakın bir yere fırlattım" ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

Olay, geçtiğimiz Haziran ayında merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesinde yaşanmıştı.

Ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan konuşma ve işitme engelli Göksel Kızıltaş'ın cesedi Kadınhanı yolu üzerindeki Arastoras mevkisinde bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, Kızıltaş'ın kayıp olduğu gece birlikte olduğu Mehmet A. ve Durmuş K’yi gözaltına aldı. Sorgularında cinayeti itiraf eden şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

konya-tepekent.jpg

"ÖLDÜRDÜKLERİ ARKADAŞININ EVİNDE ÇAY İÇMİŞLER"

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 'fikir ve eylem birliği içinde kasten adam öldürme' suçundan hazırlanan iddianame Konya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianame ifadelerine yer verilen Mehmet A, cinayeti kendisinin işlediğini ifade etti. Mehmet A, "Gezmek amacıyla araç kiraladıktan sonra Göksel Kızıltaş konuşmak için beni köye çağırdı. Daha önce Göksel ile aramızda alacak-verecek meselesi nedeniyle tartışmamız oldu. Bu nedenle tedbir amaçlı bıçak satın aldım. Arkadaşım Durmuş K. ile birlikte Tepekent'e gittim. Göksel'lerin evinde annesi ile birlikte oturup çay içtik. Göksel'in canım sıkıldı gezmeye gidelim demesi üzerine evden çıktık. Göksel'in tarifi ile Kadınhanı ilçesi yolu üzerindeki bir yere gittik. Göksel ile birlikte araçtan indik. Ancak Durmuş araçtan inmedi. Dere yatağına indiğimizde aramızda tartışma başladı. Göksel bana hakaret etti. Ben de sinirlenip yanımdaki bıçakla öldürdüm. Göksel'i bıçakladıktan sonra bıçağı yıkayıp, olay yerine yakın bir yere fırlattım. Araçla olay yerinden ayrılırken kaza yaptık. Durmuş ile birlikte yürüyerek köye gittik. Köydekilerden yardım isteyip çekici çağırdık. Durmuş çekici ile birlikte köyden ayrıldı. Durmuş'un Göksel'in öldürülmesi ile bir ilgisi yoktur."

"ÜZERİNDEKİ KANIN BURNUNDAN GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞ"

Durmuş K. ise ifadesinde, "Bir süre Göksel'in evinde oturduk. Otururken Göksel ve Mehmet alacak-verecek meselesi nedeniyle tartıştılar. Bir süre sonra dışarı çıktık. Araçla bilmediğim bir yere gittik. Mehmet, Göksel ile bir şeyler konuşacağını söyleyip benim araçta kalmamı istedi. Mehmet ile Göksel araçtan indiler. Karanlık olduğu için nereye gittiklerini görmedim. Bir süre sonra Mehmet tek başına geri döndü. Telaşlı bir şekilde araca bindi. Göksel'i sorduğumda Göksel gitti diye cevap verdi. Telaşlı olması nedeniyle kaza yaptık. Yardım istemek için köye doğru yürüdükleri sırada Mehmet'in kıyafetinde kan gördüm. Kanın ne olduğunu sorduğumda burnunun kanadığı söyledi. Daha sonra araç çekici ile çekildi ve ben de onunla birlikte Konya'ya döndüm. Kiralık aracı teslim etmeden önce araçta bir telefon buldum ve telefon sürekli çalıyordu. Ben telefona cevap vermedim. Telefonun Mehmet A'ya ait olduğunu düşündüm. Mehmet A. telefonun kendisine ait olduğunu söyledi. Ben de onun aradığını düşündüm. Telefonu da Mehmet'e teslim ettim. Göksel kaybolduğu haberini öğrenir öğrenmez Mehmet A'nın Göksel'e bir şey yapmış olabileceğini ve Mehmet'e teslim ettiğim telefonun Göksel'e ait olabileceğini düşünüp durumu jandarmaya bildirdi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediğini ifade etti.

konya-tepekent-001.jpg

ÇELİŞKİLİ İFADELER DE İDDİANAMEDE YER ALDI

Soruşturma savcısı iddianamede şüphelilerin çelişkili beyanlarına da yer verdi. İddianamede Mehmet A'nın bir ifadesinde Göksel'i öldürdüğünü Durmuş'a söylemediğini bir diğer ifadesinde ise Durmuş'a Göksel'i öldürdüğünü söylediği belirtildi. Durmuş K'nin aracı teslim ederken araçta bir telefon bulduğunu ve bu telefonu Mehmet A'ya ait olduğunu düşünüp ona teslim ettiğini söylediği, ancak daha sonra Göksel'in kayıp haberini aldıktan sonra telefonun Göksel'e ait olduğunu anladığını, Mehmet A'nın da Göksel Kızıltaş'a ait telefonu olay günü hiç görmediğini, telefonun nerede olduğunu bilmediğine dair sözlerine yer verildi. Ayrıca Göksel Kızıltaş'ı öldürdüğünü belirten Mehmet A'nın olay yerine attım dediği bıçağın olay yerinde bulunamadığı evinde yapılan aramada valiz altında ucunda lekeler olan bıçağın bulunduğu da kaydedildi.

konya-tepekent.jpeg

'TEK BAŞINA ÖLDÜRMESİ HAYATININ OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'

İddianamede öldürülen Göksel Kızıltaş'ın vücudunda 8 bıçak darbesinin olduğu ve bunların 6'sının da tek başına öldürücü olduğu belirtildi. İddianamede, "Mehmet A'nın Göksel Kızıltaş'ı sırf kendisine hakaret ettiği nedeniyle 8 bıçak darbesiyle tek başına öldürmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı, şüphelilerin beyanları arasında çelişkilerin bulunduğu, Mehmet A'nın ifadelerinin Durmuş Karacaoğlu'nu korumaya yönelik olduğu bu suretle itibar edilmediği şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek Göksel Kızıltaş'ı öldürdüklerine dair yeterli şüphe oluşmuştur" denildi.

İLGİLİ HABERLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.