Konya’da karton toplayıcısının bisikletini gasp ettiği öne sürülen 2 kardeş tutuklandı

Konya’da elektrikli bisikleti ile hurda ve karton toplayarak geçimini sağlayan Faruk İriş'i (57) dövüp, bıçak zoruyla bisikletini gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan iki kardeş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden Vedat G, adliyeye götürülürken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çekin çekin, biraz para kazanın" diye bağırdı.

Konya’da karton toplayıcısının bisikletini gasp ettiği öne sürülen 2 kardeş tutuklandı

Olay, 5 ağustosta gece saatlerinde merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre; elektrikli bisikleti ile çöplerden hurda ve karton toplayarak geçimini sağlayan Faruk İriş, bir çöpten malzeme topladığı sırada yanına motosikletli iki kişi geldi.

İriş'i döven ve daha sonra bıçak zoruyla bisikletini gasp eden şüpheliler, hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Faruk İriş’i ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına alırken, gasp anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI VAR

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kaçış yönündeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerini tespit eden polis, çeşitli suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan Vedat G. ve ağabeyi Sedat G'yi yakaladı.

'ÇEKİN ÇEKİN, PARA KAZANIN'

Haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Vedat G, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çekin çekin, biraz para kazanın" dedi. Ağabey Sedat G. ise, "Niye çekiyorsunuz? Madalya mı takıyorlar, altın mı veriyorlar?" diye bağırdı.

TUTUKLANDILAR

İki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.