Konya’da kayınpederini öldüren damat, suçu 13 yaşındaki kardeşine atmaya çalışmış

Konya’da şiddet gördüğü için ailesinin yanına yerleşen eşini almak için gittiği evde kayınpederini başından vurup öldüren damat ve annesi tutuklanmıştı. Şüpheli damadın polisteki ifadesinde, suçu 13 yaşındaki kardeşinin üzerine atmaya çalıştığı öğrenildi.

Konya’da kayınpederini öldüren damat, suçu 13 yaşındaki kardeşine atmaya çalışmış

Olay, pazar gecesi Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Büyükkale Sokak'ta meydana gelmişti.

İddiaya göre; 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye olan Mehmet D’nin (21), 3 yıldır dini nikahla yaşayıp 5 ay önce resmi nikah kıydığı eşi Didar D, şiddet gördüğü için evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. 

Mehmet D, pazar sabahı eşini eve geri götürmek için kayınpederi Barış Mıngır'ın (40) evine gitti. Mıngır, kızının, geri dönmesine izin vermedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Mehmet D, tabancayla rastgele ateş edip, evden ayrıldı. 

İlerleyen saatlerde telefonla aradığı kayınpederi ile tartışan Mehmet D, akşam saatlerinde yanına annesi İsmidal D. (40) ve erkek kardeşi H.D.'yi (13) de alıp, 42 ACT 35 plakalı hafif ticari aracıyla yeniden kayınpederinin evine geldi.

Burada, Mehmet D. ve Barış Mıngır birbirlerine tabancayla ateş açtı.

Başına ve vücudunun farklı yerlerine 8 mermi isabet eden Barış Mıngır, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

kayinpeder-cinayeti.jpg

Polis, olaydan sonra kaçan Mehmet D. ile annesi ve kardeşini yakalayıp, gözaltına aldı.

SUÇU KARDEŞİNİN ÜZERİNE ATMAYA ÇALIŞMIŞ!

Mehmet D'nin emniyetteki ifadesinde, cinayeti yaşı küçük olan kardeşi H.D.'nin işlediğini söylediği ortaya çıktı. Polisin yaptığı incelemede ise Mehmet D'nin kayınpederine ateş ettikten sonra yere düşen tabancayı kardeşi H.D'nin aldığı saptandı.

kayinpeder-cinayeti-001.jpg

Mehmet D. ve annesi İsmidal, dün sevk edildikleri mahkemece tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

kayinpeder-cinayeti-002.jpg

H.D'nin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.