Konya’da minik Aybüke’nin ölümüne sebep olan alkollü kadın sürücüye verilen 5 yıl ceza kararı onandı! Aile tepkili

Konya’da alkollü halde direksiyon başına geçip, karıştığı kazada 2 yaşındaki Aybüke Kurt’un ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan kadın sürücüye 5 yıl hapis cezası verilmişti. O karar İstinaf Mahkemesince de onaylandı. Aile karara tepkili.

Konya’da minik Aybüke’nin ölümüne sebep olan alkollü kadın sürücüye verilen 5 yıl ceza kararı onandı! Aile tepkili

Konya'nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu'ndaki Cumhuriyet Polis Merkezi önünde, Emel Gümüş'ün kullandığı 34 AAN 361 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran Samet Kurt (31) idaresindeki 42 CRL 81 araca arkadan çarpmıştı.

Dört aracın karıştığı zincirleme kazada yaralanan sürücü Samet, eşi Teslime (28) ve bebek koltuğundaki Aybüke Kurt hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağır olan Aybüke bebek, yoğun bakım ünitesine alınmış, yaşam mücadelesini 15 Eylül'de kaybetmişti.

aybuke-kurt-001.jpeg

Tutuklanan Gümüş'ün, ehliyetsiz ve 1,20 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Gümüş'ün kazadan bir hafta önce alkollüyken hasarlı trafik kazasına karıştığı, ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu, son kazadaki aracın ise kiralık olduğu belirlenmişti.

5 YIL CEZA ALDI

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan Emel Gümüş hakkındaki karar ilk celsede çıktı. Gümüş 5 yıl hapisle cezalandırıldı ve ehliyetine 2 yıl 6 ay süreyle el konuldu.

GEREKÇELİ KARAR

Sanık Emel Gümüş hakkındaki gerekçeli kararda, dosya kapsamı, deliller ve Gümüş'ün beyanlarından yola çıkılarak sanığın alkollü halde araç kullanmayı alışkanlık haline getirdiği tespitine yer verildi. 

“AYBÜKE’M ÖLDÜĞÜ İLE KALDI”

Emel Gümüş'e (50) "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan verilen 5 yıl hapis cezasını İstinaf Mahkemesi de onayladı. Mahkemenin verdiği kararın kendilerini üzdüğü ancak istinaftan gelen kararla yıkıldıklarını belirten Aybüke'nin babası Samet ve annesi Teslime Kurt, "Tutunacak dalımız kalmadı. Aybüke'm öldüğü ile kaldı. Bu katil dışarı çıkıp elini kolunu sallayarak gezebilecek. Belki başka çocuklara zarar verecek. Bunların göz önüne alınmasını isterdim. Biz yandık başka aileler yanmasın" dedi.

aybuke-kurt.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.