Altın 5887.194
BIST 11311.31
Dolar 42.6891
Euro 50.1531
Sterlin 57.0624

Konya’da polis operasyonu! Çalıntı ve hacizli araçları parçalayıp sattıkları iddiası

Konya’da 1'i çalıntı, 9'u hacizli 1,5 milyon değerindeki 10 otomobili parçalara ayırıp, yedek parça olarak sattığı iddia edilen 3 kişi, polis operasyonuyla yakalandı. Araçların iş yerine kurulan asansör sistemiyle bodrum kata indirilip, 1 saat içerisinde parçalandığı belirlendi.

Konya’da polis operasyonu! Çalıntı ve hacizli araçları parçalayıp sattıkları iddiası

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iki farklı sanayi sitesinde bulunan iş yerlerinde hacizli ve çalıntı otomobillerin parçalanıp, satıldığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen polis, iş yerlerine baskın düzenledi.

Düzenlenen baskınlarda piyasa değeri 1,5 milyon lira olan 10 aracın parçalandığı tespit edildi.

Otomobillerden birinin çalıntı, diğerlerinin de hacizli olduğu öne sürüldü. Olayla ilgili Mehmet G. (35), İbrahim Ethem Y. (37) ve Mehmet Ali K. (41) gözaltına alındı.

İş yerine kurulan asansör sistemiyle araçların iş yerinin bodrum katına indirilip 1 saat içerisinde parçalandığı ve  yedek parça olarak piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Şüphelilerin iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 adet motor ve airbag beyni, 12 adet teyp, 13 adet numaraları silinmiş motor bloğu, 6 adet araç gösterge saati ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.