Motosikletli silahlı saldırı zanlısı yakalandı! Aynı sokakta cinayete de karışmış

Karaman’da bir gencin yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki zanlı, polis ekiplerince yakalandı ve ikisi de tutuklandı. Şüphelilerden birinin, daha önce de yaraladığı gencin akrabasının öldürülmesine ilişkin tutuklandığı belirlendi.

Motosikletli silahlı saldırı zanlısı yakalandı! Aynı sokakta cinayete de karışmış

Olay, 23 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında, Rauf Denktaş Mahallesi 2'nci İstasyon Caddesi'nde meydana gelmişti.

Mustafa T'ye, yolda yürüdüğü sırada, yanına motosikletle yaklaşan Atakan Y. (19) tarafından pompalı tüfekle 5 el rastgele ateş açıldı. Kanlar içinde kalan Mustafa T, yakındaki iş yerine sığınarak kurtuldu. Saldırgan da motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Saldırı sırasında tüfekten çıkan saçmalardan bazıları, park halindeki otomobile de isabet etti. Yaralı Mustafa T, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık görevlilerince ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

2 YIL ÖNCE AYNI SOKAKTA AKRABASININ ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINA KARIŞMIŞ

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, özel ekip kurdu. Saldırının gerçekleştirildiği bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları tek tek incelendi. Tüfekle ateş eden kişinin, 2019 yılında aynı sokakta Yasin Kocaoğlu'nu bıçaklayarak öldürme olayına karıştığı iddia edilen Atakan Y. olduğunu saptadı. Araştırmasını derinleştiren polis, zanlının bu cinayeti de sosyal medyadan canlı yaptığı sırada Kocaoğlu'nun kendisine küfrettiği iddiasıyla işlediği ortaya çıktı. İkilinin buluştukları sokakta çıkan kavgada birbirlerine bıçakla saldırdığı belirlendi. Polis, zanlının cinayetin ardından 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiğini saptadı. 

Özel ekip, araştırmasında Atakan Y'nin, geçen yıl 2 Kasım'da, Yeni Mahalle Zeytin Dalı Bulvarı'nda uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Öcal'ın olay sırasında yanında ve tüfekle saldırgana ateş etmeye çalışan kişi olduğunu da tespit etti. Olay anına ait de güvenlik kamerası kayıtları olduğu belirlendi. Yaralanın Mustafa T'nin, yine aynı olayda Öcal'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınıp emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldığı da tespit edildi.  

Atakan Y. ile saldırı sırasında motosikleti kullanan Mustafa Y, saklandıkları evde suç aleti tüfekle polis tarafından yakalandı. 

silahli-saldiri-zanlisi-yakalandi-ayni-sokakta-cinayete-de-karismis.jpg

“BENİ TEHDİT EDİYORDU”

Gözaltına alınan Atakan Y, ifadesinde, silahla yaraladığı Mustafa T'nin, 2019 yılında ölen Yasin Kocaoğlu'nun akrabası olduğunu ve bu olay nedeniyle kendisini sosyal medya üzerinden tehdit ettiğini öne sürdü. Atakan Y, “2019 yılında yaşanan Yasin Kocaoğlu cinayetinin ardından tutuklanarak cezaevine girdim. Cezaevinden çıktıktan sonra Kocaoğlu'nun akrabaları beni sürekli tehdit etti. Sosyal medya üzerinden ağır hakaretler edip beni tahrik ettiler. Ben de gelen tehditlerin ardından Mustafa T'nin üzerine ateş ettim.” dedi.

silahli-saldiri-zanlisi-yakalandi-ayni-sokakta-cinayete-de-karismis-001.jpg

silahli-saldiri-zanlisi-yakalandi-ayni-sokakta-cinayete-de-karismis-002.jpg

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

silahli-saldiri-zanlisi-yakalandi-ayni-sokakta-cinayete-de-karismis-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.