Konya’da eroin dolu araçtaki sürpriz isim hakkında karar! Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla tutuklandı

Son Dakika Haberi! Konya Emniyet Müdürlüğü’nün bir araca yaptığı operasyonda 1 kiloya yakın eroin ele geçirilmiş, araçta gözaltına alınanlardan biri, Kadir Şeker’in kurtardığı kadın Ayşe Dırla çıkmıştı. Dırla ve yanındaki Murat Hanlı tutuklandı.

Konya’da eroin dolu araçtaki sürpriz isim hakkında karar! Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla tutuklandı

Konya'da iddiaya göre; 5 Şubat'ta Piri Reis Parkı'nda sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağırarak küfreden ve kameriyeyi yumruklayan Özgür Duran'a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker'in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü.

Gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararla ilgili İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu. Başsavcılığın başvurusunda, Kadir Şeker'e verilecek cezada, cumhuriyet savcısının mütalaası doğrultusunda haksız tahrik indiriminin üst seviyeden uygulanması istendi. Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın bozulması ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanması durumunda, Kadir Şeker'e verilen ceza, iyi hal hükümleri de uygulanarak, 10 yıla düşecek.

BİR KİLOYA YAKIN EROİNLE YAKALANDI

Dava devam ederken, Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya yolunda şüphe üzerine bir araca düzenledikleri operasyonda, 900 gram eroin ele geçirdi. Araçtakilerin, Kadir Şeker'in dayak yerken kurtardığı Ayşe Dırla ile Murat Hanlı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, sorgulanmak üzere Narkotik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Dırla'nın polise, Hanlı ile dini nikahla birlikte yaşadıklarını söylediği öğrenildi.

ayse-dirla.jpg

TUTUKLANDILAR

İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.