Konya’da polise ateş açan şüpheli hakkında ilk karar

Konya’da iki farklı noktada polise silahla ateş açan ve dün nefes kesen kovalamaca sonrasında yakalanan H.T’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.

Konya’da polise ateş açan şüpheli hakkında ilk karar

Konya’da polis, geçtiğimiz gece, merkez Karatay İlçesi Belh Kavşağı yakınlarında, şüphe üzerine bir kişiyi durdurmak istemiş, polisin dur ihtarına uymayan şüpheli, silahla ateş açıp kaçmıştı.

konya-polise-ates-acti.jpg

Yakınlardaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin H.T. olduğunu belirlemiş, dün öğle saatlerinde, Selçuklu İlçesi Tekke Caddesinde bir kişinin havaya ateş açtığı ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, aranan H.T. ile karşılaşmıştı. H.T, polislerin teslim ol çağrısına aldırmayıp yine ateş açarak kaçmaya çalışmış, önce bir minibüsü silah zoruyla durduran H.T, yakalanacağını anlayınca Rauf Denktaş Caddesinde bu araçtan inip, başka bir otomobili durdurmuştu. İzini kaybettirmeye çalışan H.T, Selçuklu İlçesi Demiryolu Caddesinde bir binaya girmek istemiş, peşindeki polisler, H.T’yi nefes kesen takip sonrasında etkisiz hale getirmişti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alındığı sırada da polislere direnen H.T, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. İfadesi alınan ve geceyi burada geçiren H.T, işlemleri tamamlandıktan sonra bugün öğle saatlerinde “silahlı tehdit, silahlı yağma, kamu malına zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, uyuşturucu madde kullanma” suçlarından adliyeye sevk edildi.

konya-polise-ates-acti-002.jpg

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI, TUTUKLANDI

Hırsızlık, taciz ve uyuşturucu kullanma gibi 35 ayrı suç kaydının olduğu belirlenen zanlı, "silahlı tehdit", "silahlı yağma", kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "uyuşturucu madde kullanma" suçlamalarıyla sevk edildiği Konya Adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

konya-polise-ates-acti-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.