4 çelişkili ifade Kadir’i kurtaracak mı?

Konya’da Özgür Duran’ı (32) birlikte yaşadığı Ayşe D. (35) ile bir parkta tartışırken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Ş, hala Türkiye’nin gündeminde. Ayşe D’nin savcılık ifadesi ve daha sonrasındaki açıklamalarında 4 çelişki tespit edildi.

4 çelişkili ifade Kadir’i kurtaracak mı?

Kadir Ş’nin yardım etmeye çalıştığı Ayşe D’nin polisteki ifadesinden ve daha sonraki açıklamalarından 4 çelişki tespit edildi.

SAVCILIK İFADESİ:  “Kadir’in bıçak vurma anını görmedim. Ama yanımıza geldiğinde ve ayrılmak üzere hareket ettiğinde bıçağı gördüm.”

DHA MUHABİRİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA: “Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki.”

SAVCILIK İFADESİ: “Özgür yumrukla benim sağ omuz arka kısmıma doğru sert bir şekilde vurdu. Hatta bundan dolayı morarma olmuş olabilir. Bana vurduktan sonra Özgür evden çıkarak gitti.”

DHA MUHABİRİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA: “Polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, Özgür bana vurmuş olsa darp izi olurdu.”

SAVCILIK İFADESİ: “Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sırada yanımıza Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü.”

DHA MUHABİRİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA: “Kadir’in benim ağladığımı ve Özgür’ün bağırdığını duyunca yardım etme amacıyla geldiğini düşünüyorum.”

SAVCILIK İFADESİ: “Özgür bağırarak cevap vermekteydi. Kadir elinde bıçakla duruyordu. Kadir gideceği yöne yürümeye başladı. Bu esnada itekleşmeye başladılar…”

DHA MUHABİRİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA: “Kadir’in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi. Karşılıklı bir şeyler söylerken, aralarında boğuşma yaşandı.”

BARO BAŞKANI DA ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ!

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ da, Ayşe D.'nin ilk ifadesinde, Kadir'in elinde bıçak veya benzeri bir şeyle yanlarına geldiğini daha sonra alınan ifadesinde ise net göremediğini söylediğini belirtmiş, kadının polis ve savcılık ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çekmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.