Avukattan ‘Mağdurlar pejmürde kıyafetle mahkemeyi etkilemeye çalışıyor’ iddiası

Konya’da kavgalı olduğu komşularının üzerine kezzap dökerek, 3'ü çocuk 6 kişiyi yaraladığı iddiasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Gülay D. (41) hakkında, daha önce de ailenin zihinsel engelli oğlu Akil Şahin'i darbettiği gerekçesiyle 'kasten yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında mahkemeye savunma dilekçesi sunan Gülay D'nin avukatı Ali Haydar Nurullahoğlu, mağdur anne ve çocuğunun duruşmaya pejmürde bir kıyafetle gelerek mahkemeyi etk

Avukattan ‘Mağdurlar pejmürde kıyafetle mahkemeyi etkilemeye çalışıyor’ iddiası

Meram ilçesi Gödene Mahallesinde yaşanan olayda, komşularının üzerine kezzap dökerek, 3'ü çocuk 6 kişiyi yaraladığı iddiasıyla 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Gülay D. (41) hakkında, daha önce de ailenin zihinsel engelli oğlu Akil Şahin'i darbettiği gerekçesiyle 'kasten yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Davanın ilk duruşmasına Gülay D. ile Şahin ailesi ve taraf avukatları katıldı. Savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirten Gülay D, "Komşularım Aliye Nisa Ö, Ayşe A. ve Saadet Şahin arasında kavga meydana gelmiştir. Ben herhangi bir şekilde mağduru yaralamadım. Ayrıca doktor raporlarını da mahkemeye ibraz etmiştim" dedi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. 

AVUKATTAN 'PEJMÜRDE KIYAFET' SAVUNMASI

Bu duruşmanın ardından Gülay D’nin avukatı Ali Haydar Nurullahoğlu, mahkemeye savunma dilekçesi sunup, mağdur ailenin, giydiği kıyafetle mahkemeyi etkilemeye çalıştığını ileri sürdü.

Nurullahoğlu, "Müvekkilimin psikolojik sorunları vardır. Kendisine deli muamelesi yapılıyor. Haksız yere dışlanıyor. Oturduğu yerden çıkarılmak isteniyor. Bu konutu bırakıp, gitmesi için çaba sarf ediliyor. Önceki duruşmaya çocuk ve annesi pejmürde bir kıyafetle duruşmaya katıldılar. Böyle yaparak mahkemeyi etkileme çabası içindeler. Müvekkilim Konya ve Adana'daki hastanelerde yatarak psikolojik tedavi görmüştür. Müvekkilim kendi halinde, kimseyi rahatsız etmeyen, incitmeyen 2 kız çocuğu olan mazlum bir kadındır. Ruhsal ve zihinsel tedaviye muhtaçtır. Biz bu davada müşteki ve mağduruz. Gerçek mağdur müvekkilimdir. Tek istenilen müvekkilimin evinden çıkıp gitmesidir. Müvekkilim rahat bırakılsın. Müvekkilim, masum ve kendi halinde bir kadındır" dedi.

Gülay D, önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.