Tutuklu sosyal medya fenomeni Nihal Candan tahliye edildi

Kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ve "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla tutuklanan Gülnihal Çiçek, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Tutuklu sosyal medya fenomeni Nihal Candan tahliye edildi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, suç gelirlerini aklama iddiasıyla 16 Kasım 2023'te tutuklanan sosyal medya fenomeni Gülnihal Çiçek, dün cezaevinde rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen Gülnihal Çiçek'in, bugün sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bir suç örgütüne yönelik "nitelikli dolandırıcılık" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ülke genelinde çeşitli devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin, ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti.

Aynı yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira alan şüphelilerin, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti.

Soruşturma kapsamında 3 Mayıs 2023'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı. Aynı soruşturmanın devamında Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ve Hacı İsrafil Sağlam gözaltına alınmış, 16 Kasım 2023'te çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.