5 kişinin öldüğü Titanic denizaltısında trajik detay

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltındaki 5 kişinin öldüğü açıklandı. Denizaltıdakilerden OceanGate CEO'su Stockton Rush'un eşi Wendy Rush'ın, 1912'deki Titanic kazasında ölen Isidor Straus ve eşi Ida Straus'un torunu olduğu ortaya çıktı.

5 kişinin öldüğü Titanic denizaltısında trajik detay

ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltındaki 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Denizaltıyı kullanan OceanGate'in CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, arşiv kayıtlarına göre 1912 yılında Titanic battığında ölen 2 birinci sınıf yolcunun yakını.

Asıl adı Wendy Hollings Weil olan Wendy Rush, 1986 yılında Stockton Rush ile evlendi. Linkedin sayfasında son iki yıl içinde Titanic enkazına yapılan 3 OceanGate seferine katıldığı; şirketin iletişim direktörü olarak görev yaptığı ve şirketin vakfının uzun süredir yönetim kurulu üyesi olduğu yazıyor.

5-kisinin-oldugu-titanic-denizaltisinda-trajik-detay.jpg

New York Times'ın haberine göre Wendy Rush, Titanic seferinde gemide bulunan perakendeci Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük büyük torunu. Wendy Rush, Straus'ların kızlarından biri olan ve 1905 yılında Dr. Richard Weil ile evlenen Minnie'nin soyundan geliyor. 1845'te doğan Isidor Straus, dünyaca ünlü Macy's mağazasının ortakları arasında yer alıyordu.

5-kisinin-oldugu-titanic-denizaltisinda-trajik-detay-002.jpg

Rush'ın Titanic'teki ataları ise trajik aşk hikayeleriyle biliniyor.

Dönemin gazete haberlerine göre faciadan kurtulanlar, Isidor Straus'un, kadınlar ve çocuklar hala batan gemiden kaçmayı beklerken bir filikada oturmayı reddettiğini gördüklerini anlatmış. 40 yıllık eşi Ida Straus da bunun kocasını terk etmeyeceğini açıklamış ve gemi batarken ikisi Titanic'in güvertesinde kol kola görülmüş.

Straus'ların hikayesinin kurgulanmış versiyonu, 1997 yapımı James Cameron'ın filminde ölümsüzleştirilmişti.

5-kisinin-oldugu-titanic-denizaltisinda-trajik-detay-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.