ABD’li asker Gazze için kendini yaktı

Gazze’deki soykırıma karşı çıkan ABD’li asker Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe verdi. Ağır yaralı olan Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdı.

ABD’li asker Gazze için kendini yaktı

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell'un protestosu ve kendini ateşe verdiği anda çekilen görüntüler sosyal medyaya yayıldı ve uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Görüntüde, kamuflaj giyen Bushnell, kendisini ABD Hava Kuvvetlerinde aktif olarak çalışan asker olarak tanımlıyor ve "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." ifadesini kullanıyor.

İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önüne yürüyen Bushnell, "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." şeklinde konuşuyor.

SON SÖZLERİ "ÖZGÜR FİLİSTİN" OLDU

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döküyor ve kendini ateşe verdikten sonra, üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırıyor.

Büyükelçilik polisinin "Size yardımcı olabilir miyim?" dedikten sonra "Yere yat" şeklindeki sözleri duyulan görüntülerde, diğer polisin, "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." ifadesi yer alıyor.

abdli-asker-gazze-icin-kendini-yakti-001.jpg

ABD'Lİ ASKERİN PROFİLİ MERAK EDİLİYOR

Soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek kendini yakan ABD'li askerin profili merak ediliyor.

ABD Hava Kuvvetleri'nin aktif personeli olduğunu duyurduğu Bushnell'e ait sosyal medya hesaplarında yazılım mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığı görülüyor. Siber güvenlik ve bilişim işlemlerinde sertifikaları bulunan Bushnell'in, yaptığı işlerde ekip çalışmasında başarılı olduğu ve bu nedenle yöneticilerinden övgü aldığı yazıyor. Bushnell'in halihazırda ABD Hava Kuvvetlerinde, DevOps Mühendisi olarak çalıştığı ifade ediliyor.

abdli-asker-gazze-icin-kendini-yakti-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.