Avrupa’da da ormanlar yanıyor

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları, Güney Avrupa’da da başladı. Yunanistan, İtalya ve İspanya yangından en çok etkilenen ülkeler arasında.

Avrupa’da da ormanlar yanıyor

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, itfaiyecilerin bir gün içinde yaklaşık 50 farklı yangınla mücadele ettiğini ve meteorologların daha fazla sıcak hava dalgasının beklendiği uyarısında bulunmalarından yola çıkarak, büyük ihtimalle daha çok yangın çıkacağını bildirdi.

"Ağustos ayının zor bir ay olduğunu vurgulamak istiyorum" diyen Miçotakis, "Tüm devlet hizmetlerinin, yangınla mücadele dönemi sona erene kadar mutlak teyakkuzda olmalı" ifadesini kullandı.

Yunanistan’da başkent Atina yakınlarındaki Dionisos Belediyesine bağlı Stamata'daki ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Yetkililer, yangının yerleşim yerlerine yaklaştığını açıkladı.

İTALYA'DA 20 BİN HEKTARLIK ALAN YANDI

İtalya'nın batı kısmında yer alan Sardinya Adası'nda dünden bu yana süregelen orman yangını nedeniyle 1500'ü aşkın kişinin tahliye edildiği açıklandı.

Sardinya Adası'nın Oristano vilayetindeki kırsalda dün akşam başlayan yangın, şu ana kadar orman, zeytinlik ve ekili alanların bulunduğu toplam 20 bin hektar araziye zarar verdi.

İSPANYA DA ALEVLERLE MÜCADELE HALİNDE

İspanya'da itfaiyeciler ve yetkililer, Katalonya'nın kuzeydoğusunda Santa Coloma de Queralt yakınlarında 1500 hektardan fazla alanın kül olduğunu açıkladı. Pazartesi gününden bu yana yangınların yüzde 90 oranında kontrol altına alındığı; fakat onlarca insanın yerlerinden tahliye edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.