Dünya İsrail vahşetine seyirci! Gazze’de insanlık ölüyor

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 9. gününde de sürdürüyor. Göç konvoylarının hedef alınması sonucu son 24 saatte çoğu kadın ve çocuk 300 Filistinli hayatını kaybetti, 800 kişi de yaralandı.

Dünya İsrail vahşetine seyirci! Gazze’de insanlık ölüyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kentleri, 9 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor. Saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 2 bin 329'a yükseldi, yaralananların sayısı da 9 bin 42 oldu.

İSRAİL GÖÇ KONVOYLARINI KASITLI OLARAK VURDU

Gazze’nin kuzeyindeki sivil halktan bölgeyi boşaltmasını isteyen İsrail ordusu göç konvoylarını hedef aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail saldırıları sonucu abluka altındaki bölgede son 24 saat içinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 300 vatandaşın öldüğünü, 800'ünün yaralandığını kaydetti.

dunya-israil-vahsetine-seyirci-gazzede-insanlik-oluyor.jpg

FİLİSTİN'DE İSRAİL ŞİDDETİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, BM’nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını da duyurdu.

dunya-israil-vahsetine-seyirci-gazzede-insanlik-oluyor-002.jpg

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ KANITLARI PAYLAŞTI

Uluslararası Af Örgütü ise İsrail ordusunun Gazze'de yoğun nüfuslu sivil bölgelerde kullandığı beyaz fosfora dair kanıtlarını yayımladı. Sderot kentine konuşlanmış obüslere ait fotoğraflarda "beyaz fosfor bazlı mühimmat" etiketli top mermileri yer alıyor.

BEYAZ FOSFOR NEDİR?

Uluslararası hukuka göre yoğun sivil nüfusun bulunduğu bölgelerde kullanımı yasak olan beyaz fosforun dumanı, teneffüs edildiğinde ciğerlerde ani yaraların oluşmasına ve nefessiz kalarak boğulmaya yol açabiliyor.

dunya-israil-vahsetine-seyirci-gazzede-insanlik-oluyor-001.jpg

BATI ŞERİA'DA TANSİYONA YÜKSELİYOR

Filistin'deki İsrail şiddetinin 9. gününde, İsrail ordusunun Gazze'de neden olduğu sivil kayıplar devam ederken, işgal altındaki Batı Şeria'da da tansiyon yükseliyor.

Görgü tanıkları, Batı Şeria'nın El Halil ve Tubas kentine baskın düzenleyen İsrail askerlerinin 3 Filistinliyi ağır yaraladığını, 1 Filistinliyi gözaltına aldığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.