Erdoğan’ın Almanya’daki tarihi çıkışı dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da İsrail'in Gazze'deki zulmüne dair söylediği sözler dünya basınında manşetlere taşındı. Alman gazetecinin sorularına verdiği cevaplar ise sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Erdoğan’ın Almanya’daki tarihi çıkışı dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında İsrail'in Gazze katliamına ilişkin tarihi sözleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

"BİZİM İSRAİL'E BORCUMUZ YOK"

Almanya Şansölyesi'nin yüzüne açık açık İsrail'in soykırım yaptığını söyleyen Erdoğan, "Bakın ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar rahat konuşamıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan'ın İsrail'e ilişkin sözleri dünya basınında yankı uyandırdı. Birçok gazete, basın toplantısındaki ifadeleri manşetlerine taşıdı.

İngiliz The Telegraph gazetesi, Başkan Erdoğan'ın Nazi Almanya'sı döneminde Yahudilere yönelik uygulanan soykırıma atıfta bulunduğunu belirterek, "Erdoğan'a göre Almanya Holokost yüzünden rahat konuşamıyor" başlığını attı.

"ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİ TEVRAT'TA YOK"

Fransız Le Figaro gazetesi ise Başkan Erdoğan'ın konuşmalarını "Erdoğan Almanya'da, 'Çocukların öldürülmesi Tevrat'ta yok' dedi" şeklinde haberine yansıttı.

İSRAİL'DE DE MANŞET OLDU

İsrail'de yayın yapan Times of Israel gazetesi de Başkan Erdoğan'ın, Almanya'nın Holokost yüzünden İsrail'i eleştiremediği sözlerini manşetine taşıdı. Gazete, Başkan Erdoğan'ın, "Hastaneleri vurmak, çocukları öldürmek Tevrat'ta yok, yapamazsınız" sözlerine de haberinde yer verdi.

“ERDOĞAN'IN SCHOLZ ÖNÜNDEKİ GÜÇ GÖSTERİSİ”

Yunan Naftemporiki gazetesi ise Başkan Erdoğan'ın Scholz ile toplantısını "Erdoğan'ın Scholz önündeki güç gösterisi: "İsrail'e karşı hiçbir borcumuz yok, özgürce konuşabiliriz." şeklinde servis etti.

ALMAN GAZETECİNİN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN SORULARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman gazetecinin Türkiye’yi hedef alan sorularına verdiği cevaplar ise sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı ve beğeni topladı.

“HAKİKATİ HAYKIRAN BİR LİDERİMİZ VAR”

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da sosyal medya hesabından “ Nerede olursa olsun hakikati haykıran bir liderimiz var” ifadeleri ile Erdoğan’ın Almanya’daki açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum