Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor

Dünyada en kısa sürede en fazla çocuğun öldürüldüğü yer Gazze. İsrail’in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında, Gazze'de saatte 5 çocuk hayatını kaybediyor.

Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor

İsrail, ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını 28 gündür aralıksız sürdürüyor.

Gazze'nin 2,3 milyonluk nüfusunun yarısı çocuklardan oluşuyor ve Gazze'de ilk 3 haftada yaşamını yitiren çocuk sayısı, dünyada son 3 yılda öldürülen çocuk ortalamasını aştı.

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor.jpg

GAZZE’DE SAATTE 5 ÇOCUK CAN VERİYOR

İsrail, saldırılarda 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405'i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinliyi öldürürken en az 32 bin kişiyi yaraladı. Bu kapsamda, Gazze'de saatte 5 çocuk can verdi.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children, Filistin'de son 3 haftada öldürülen çocuk sayısının, dünya genelindeki 2020, 2021 ve 2022'de yaşanan çatışmalarda, bir senede öldürülen çocuk sayısından daha fazla olduğunu açıkladı.

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor-003.jpg

YARALILARIN DA BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇOCUK

Dünya Sağlık Örgütü, 7 Ekim'den bu yana Filistin'de yaralanan 30 bini aşkın kişinin önemli bir kısmının da çocuk olduğunu açıkladı.

CNN'in İsrailli yetkililere dayandırdığı haberde, 7 Ekim'den bu yana 1400'den fazla İsrailli hayatını kaybetti, bunlardan 30'unun çocuk olduğu belirtildi.

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor-002.jpg

GAZZE ÇOCUKLAR İÇİN MEZARLIĞA DÖNÜŞÜYOR

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki çocuk ölümlerinden endişe duyduklarını ve Gazze'nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü belirtti.

Elder, UNICEF'in, çatışmalar için acil ateşkes ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineleyerek "Gazze'deki çocuklar, yalnızca bombardımanlar nedeniyle ölmüyor, onlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de ölüyor." dedi.

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor-001.jpg

UKRAYNA'DAKİ ÇOCUK ÖLÜMLERİ

Öte yandan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ilk gününden itibaren ağır çatışmaların yaşandığı ve birçok yerleşim yerinin yerle bir olduğu Harkiv bölgesinde de binlerce çocuk, yuvalarına dönemedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin (OHCHR) yayımladığı verilerde, 24 Şubat 2022'de patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 10 Eylül 2023'e kadar hayatını kaybeden 9 bin 614 kişiden 544'ünün çocuk olduğu belirtildi. Savaşta yaralanan 17 bin 535 kişinin 1180'ini çocukların oluşturduğu aktarıldı.

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor-004.jpg

gazze-cocuklar-icin-mezarliga-donusuyor-005.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.