Gazze son 48 saatte acımasız saldırılara maruz kaldı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne son 48 saat içinde acımasız bir şekilde saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Gazze son 48 saatte acımasız saldırılara maruz kaldı

UNRWA'nın Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi Louise Wateridge, BBC Radyo 4 Today'e yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi son 48 saat içinde acımasız bir şekilde bombardıman ve saldırılara maruz kaldı." dedi.

Wateridge, "Gazze'de birkaç gün önce insani olarak isimlendirilen bölgeler artık askeri saldırıların ön cephesi oldu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, yoğun bombardımanın ortasında yalnızca geceyi atlatmayı umuyor." ifadesini kullandı.

gazze-son-48-saatte-acimasiz-saldirilara-maruz-kaldi.jpg

SON 24 SAATTE 40 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İsrail'in 318 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 40 bin 139'a çıktı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 318 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 134 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 139'a, yaralı sayısının da 92 bin 743'e çıktığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.