Gazze'de can kaybı 700’ü aştı

İsrail ordusunun, Gazze ve Batı Şeria'ya saldırıları devam ediyor. İsrail'in düzenlediği saldırılarda can kaybı 700'ü aştı, yaklaşık 4 bin kişide yaralandı.

Gazze'de can kaybı 700’ü aştı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı operasyonun sonrasında İsrail, özellikle Gazze'yi hedef alıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704 kişinin hayatını kaybettiğini öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık, İsrail'in saldırılarda kasıtlı olarak ambulansları hedef aldığını ve hava saldırıları nedeniyle Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

gazzede-can-kaybi-700u-asti.jpg

EN AZ 900 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 900'ü geçtiği açıklandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 157'isi ağır toplam 2616 İsrailli de yaralandı.

gazzede-can-kaybi-700u-asti-001.jpg

HAMAS: UZUN BİR MÜCADELEYE VE TÜM OLASILIKLARA HAZIRIZ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına karşı, "Uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazırız. Düşmanımız hayal kırıklığı ve utançtan başka bir şey elde edemeyecek.” dedi.

Sözcü Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı operasyonumuz, İsrail işgal güçlerinin başlattığı saldırılara karşı bir tepkidir ve kutsallarımızı savunmaktır.” diye konuştu.

Filistinli direniş grubu Kassam Tugayları’nın hala savaşın gidişatına hakim olduğunu belirten Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bir kara harekatı düzenleme yönünde tehditte bulunmasının “gülünç” olduğunu vurguladı.

gazzede-can-kaybi-700u-asti-003.jpg

İSRAİL DENİZDEN DE VURMAYA BAŞLADI

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğunu bildirdi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE 7 CAMİ YIKILDI

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki Es-Susi, El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib, El-Garbi ve El-Abbas camileri yıkıldı.

gazzede-can-kaybi-700u-asti-002.jpg

İSRAİL GAZZE'YE SU, ELEKTRİK VE YAKIT AKIŞINI KESTİĞİNİ DUYURDU

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne giden su akışının kesildiğini söyledi.

Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "İsrail'den Gazze'ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadesini kullanmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.