Gazze’de dram devam ediyor

İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırılarında 29. Gününde de aralıksız devam ediyor. Havadan, karadan ve denizden yoğun bombardıman altında bulunan Gazzede hayat koşulları her geçen saniye daha da zorlaşıyor.

Gazze’de dram devam ediyor

Gazze'nin refah kentine düzenlenen saldırılar sonucunda birçok bina tamamen yıkılırken onlarca binada ağır hasar görerek kullanılamaz hale geldi.

Katil İsrail hükümeti bombardımana saldırıların 29. Gününde de aralıksız bir şekilde devam ediyor. Uluslararası hukuk ve insanlık kurallarının bir bir çiğnendiği Gazze’de yaşlı, kadın, çocuk demeden fosfor bombaları atılmaya da devam ediyor.

Bu güne kadar atılan bombaların etkisi ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombasının gücünü geçtiği tespit edilirken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın. Ayrıca yapılan diğer bir açıklamaya göre enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu belirtildi.

Temel yaşam ihtiyaçları noktasında büyük sıkıntıya düşen Gazze halkı içecek temiz su bile bulamıyor. Şehre mazot girişi engellendiği için araçlarına mazot yerine sıvı yağ koyarak hareket ettirmeye çalıştıkları gözlemlenen savaş mağdurlarının yaşam mücadelesi devam ediyor.

gazzede-dram-devam-ediyor.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.