Gazze’deki zulüm 33 gündür sürüyor

Gazze'de 7 Ekim’den bu yana devam eden abluka 33. Gününde. İsrail ordusu şehrin belirli bölgelerine topçu birlikleri ve savaş uçaklarıyla saldırılarına sivil, çocuk, kadın demeden devam ediyor.

Gazze’deki zulüm 33 gündür sürüyor

Filistin haber ajansı WAFA ve bölgeden gelişmeleri anlık aktaran güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, İsrail hava saldırıları, Gazze'nin Nusayrat Mülteci Kampı, Şeyh Zayid Konutları, Tel el-Heva bölgelerinde yoğunlaşırken, Şatı Mülteci Kampı ise hava saldırılarının yanı sıra topçu atışlarının da hedefi oldu.

İsrail saldırılarında 40 bin konut tamamen yıkılırken binlerce işyeri, ibadethane ve konutta kullanılamaz hale geldi.

İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA’DA BASKINLARINA DEVAM ETTİ, 2 GAZETECİYİ GÖZALTINA ALDI

Çevre sakinlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda, İsrail ordusu Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi kampüsüne askeri araçlarla baskın düzenledi.

El Halil kentinde evlere baskın düzenleyen İsrail askerleri, Muhammed el-Atraş ve Amir Ebu Arafe adlı 2 gazeteciyi gözaltına aldı. Ayrıca, El Halil kentinin Devra, Harsa, Halhul beldeleri ve El-Arub Mülteci Kampı'na da baskınlar düzenleyen İsrail güçleri birçok Filistinliyi gözaltına aldı.

gazzedeki-zulum-33-gundur-suruyor.jpg

SALDIRILARDA SON DURUM

Katil İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 10.328 olarak açıklanırken bu sayının 4.237’sini çocuklar, 2.719’unu ise kadınlar oluşturuyor. Yaralı sayısı ise 25 bini geçmiş durumda.

Filistin cephesinden verilen karşılıklar neticesinde 315’i asker 1400 İsraillinin öldürüldüğünü açıklayan İsrail yönetimi 5 bin 132 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.