Hamas tüm Müslüman ülkelere Cuma gününü işaret etti

7 Ekim'de Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı operasyonla alevlenen İsrail-Filistin savaşında çatışmalar şiddetlendi. Sivil can kayıpları artarken Gazze şeridi tam ablukaya alındı. Hamas tüm Arap ve Müslüman ülkelere çağrıda bulundu.

Hamas tüm Müslüman ülkelere Cuma gününü işaret etti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

PUTİN’DEN ÇARPICI YORUM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD Orta Doğu barışı sürecini tekelleştirmeye kalktı, gelinen nokta bu politikanın başarısızlığının çarpıcı örneği oldu." dedi.

SAVAŞ SUÇU İŞLENMİŞ OLABİLİR

BM Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu, İsrail ve Gazze'deki son şiddet olaylarında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtların bulunduğunu belirtti.

HAMAS’TAN ÇAĞRI

Gazze’nin tamamen ablukaya alınması ve kayıpların artmasıyla birlikte Hamas, tüm Arap ve Müslüman ülkeleri cuma günü İsrail'e karşı kitlesel eylemler düzenlemeye çağırdı.

Kaynak:Haber Global

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.