Hamas’ın serbest bıraktığı kadın esir yaşadıklarını anlattı

Hamas'ın serbest bıraktığı 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz, Gazze’deki tünellerde yaşadıklarını anlattı. Lifshitz, “Kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar” dedi.

Hamas’ın serbest bıraktığı kadın esir yaşadıklarını anlattı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının dün gece Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı üzerinden serbest bıraktığı iki kadın esirden Lifshitz, Tel Aviv’deki Ichilov Hastanesi’nde basına açıklamalarda bulundu.

Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi'ndeki tünellerini “örümcek ağına” benzeten Lifshitz, kendilerine iyi davranıldığını belirterek şunları söyledi:

"Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda beş kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler."

hamasin-serbest-biraktigi-kadin-esir-yasadiklarini-anlatti.jpg

Lifshitz, "(Kassam Tugayları) Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik." diye konuştu.

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.