Son Dakika: İsrail yaralı sivilleri taşıyan ambulans konvoyunu vurdu

Son Dakika Haberi! İsrail, ağır hastalar için açık olan Refah Sınır Kapısı'na yaralı taşıyan ambulans konvoyunu vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu.

Son Dakika: İsrail yaralı sivilleri taşıyan ambulans konvoyunu vurdu

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren tam ablukaya aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlarını sürdürüyor.

28 gündür savaş suçu sayılan hastaneleri bile vuran İsrail, sınır tanımıyor.

İsrail savaş uçakları son olarak, Şifa Hastanesi'nin ana girişinde Güney Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan ambulanslara hava saldırısı düzenledi. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu açıkladı.

israil-yarali-sivilleri-tasiyan-ambulans-konvoyunu-vurdu.jpg

YAKIT EKSİKLİĞİ NEDENİYLE TAHLİYE EDİLİYORLARDI

Filistin Sağlık Bakanlığı, Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak, dünyaya insani felaket uyarısı yapmıştı.

Tüm dünya ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara seslenen Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluk üstlenmesi çağrısı yaptı.

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.