Katil İsrail hastaneyi bombaladı! En az 500 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika Haberi! İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Katil İsrail hastaneyi bombaladı! En az 500 kişi hayatını kaybetti

İşgalci İsrail'in Hamas'ın saldırılarını bahane ederek Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonda sivil kayıplar giderek artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Mamedani Hastanesi'ne saldırısında en 500 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

katil-israil-hastaneyi-bombaladi-en-az-500-kisi-hayatini-kaybetti.jpeg

Hastanenin vurulma anı kameraya da yansıdı!

Öte yandan AA'nın haberine göre; İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, saldırıya ilişkin olarak, "Elimizde tüm detaylar yok" ifadesini kullandı.

katil-israil-hastaneyi-bombaladi-en-az-500-kisi-hayatini-kaybetti.jpg

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

"TÜM İNSANLIK HAREKETE GEÇMELİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamasında, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ise "Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır." " ifadelerini kullandı.

Bu bir son dakika haberidir. Bilgiler zaman içinde güncellenmektedir. Gelişmeler için lütfen sayfayı yenileyiniz.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.