Katil İsrail ordusu okuldaki sivilleri hedef aldı

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Er-Rimal Mahallesi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği bombalı saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybetti.

Katil İsrail ordusu okuldaki sivilleri hedef aldı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail Gazze kentinin batısındaki Er-Rimal Mahallesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Mustafa Hafız Okulunu bombaladı.

Saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybederken, yaralananlar da oldu.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesinde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na 10 Ağustos'ta saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilen Filistinlilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusunun 4 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin batısında zorla yerinden edilenlerin sığındığı Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda 30 Filistinli hayatını kaybetmişti.

katil-israil-ordusu-okuldaki-sivilleri-hedef-aldi.jpg

HENİYYE'NİN BAZI KORUMALARI VE OFİS ÇALIŞANLARI HAYATINI KAYBETTİ

Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin bazı korumaları ile ofisinde çalışanların hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırısına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in Şatı Mülteci Kampını hedef aldığı saldırısında, Heniyye'nin bazı korumaları ve ofisinde çalışanların yaşamını yitirdiği kaydedildi.

katil-israil-ordusu-okuldaki-sivilleri-hedef-aldi-001.jpg

Taziye mesajının yer aldığı açıklamada, hayatını kaybedenlere ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Hamas, bu saldırının, İsrail'in, "Heniyye ile yakından uzaktan bağlantısı olan herkese duyduğu nefretin boyutunu" yansıttığını belirtti.

İsrail'in işlediği bu suçların, Heniyye'nin çocuklarına ve torunlarına düzenlediği suikast ya da akrabalarının evlerini bombalamakla başlamadığı gibi Tahran'daki suikastla da bitmeyeceği ifade edildi.

İsrail saldırılarının Filistinlilerinin direniş iradesini kıramayacağı vurgulandı.

katil-israil-ordusu-okuldaki-sivilleri-hedef-aldi-004.jpg

GAZZE'DE CAN KAYBI 40 BİN 173'E ÇIKTI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 319 gündür sürdürdüğü saldırılarda 34 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 114 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 173'e, yaralı sayısının da 92 bin 857'ye çıktığı kaydedildi.

katil-israil-ordusu-okuldaki-sivilleri-hedef-aldi-002.jpg

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE ALIKOYDUĞU 23 FİLİSTİNLİYİ SERBEST BIRAKTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara saldırısı başlattığı 27 Ekim 2023'ten bu yana alıkoyduğu Filistinlilerden bir kısmını bıraktı.

Serbest bırakılan Filistinliler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden Han Yunus'a ulaştı.

Hastane kaynakları, serbest bırakılan yaklaşık 23 Filistinlinin Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildiğini aktardı.

Serbest bırakılanlar arasında iki kadının da bulunduğu, psikolojik ve sağlık durumlarının kötü olduğu belirtildi.

katil-israil-ordusu-okuldaki-sivilleri-hedef-aldi-003.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.