KKTC’de Dozer diplomasisi, Hadleri bildirildi

KKTC Hükümetinin Pile-Yiğitler yolu projesi BM Barış Gücü askerlerince engellenmeye çalışıldı. Türk tarafı BM’nin Rum yanlısı tutumlarına karşı cesur bir duruş sergiledi. Projeyi durdurmak için yola konulan BM’ye ait araçlar dozerle kaldırıldı.

KKTC’de Dozer diplomasisi, Hadleri bildirildi

KKTC'nin Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan yol projesi, Barış Gücü askerlerince engellenmeye çalışıldı.

KKTC güvenlik güçlerinin, BM Barış Gücü askerlerini KKTC topraklarından Yeşil Hat'ta geri itmesi sonucu gerginlik yaşandı.

kktcde-dozer-diplomasisi-hadleri-bildirildi.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Genel Müdürlüğü, BM Barış Gücü askerleri ile çıkan arbedede 8 polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Türk tarafı, BM’nin Rum yanlısı tutumlarına karşı cesur bir duruş sergiledi. Kasıtlı olarak yola konulan beton barikat, dikenli tel ve BM’ye ait araçlar dozer ve kepçe yardımıyla kaldırıldı.

kktcde-dozer-diplomasisi-hadleri-bildirildi-001.jpg

"PİLE-YİĞİTLER YOLU PROJESİ'NDEN GERİ DÖNÜŞ OLMAYACAK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Pile-Yiğitler Yolu Projesi'nden geri dönüş olmayacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün, Kıbrıs Türk tarafına karşı takındığı taraflı ve kabul edilemez tavır, BMBG’nin ülkemizdeki varlığını sorgulatmakla kalmayıp BM'nin itibarını ve inandırıcılığını da zedelemektedir" denildi.

Türk tarafının kararlı duruşu sonrasında, Barış Gücü askerleri bölgeden geri çekildi ve yol yapım çalışmalarına başlandı.

kktcde-dozer-diplomasisi-hadleri-bildirildi-004.jpg

GELİŞMELER TÜRKİYE’DE DE GENİŞ YANKI BULDU

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, KKTC'nin Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne yol inşaatına BM Barış Gücü tarafından yapılan müdahaleyi kınadı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

BM güçlerinin Rum yanlısı tutumlarına karşı kararlı ve cesur bir duruş ortaya koyan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetimini tebrik eden Destici, “Püskürtmek için bazen İha-Siha, kimi zaman Tank-Toma-Füze, yeri geldiğinde de buldozer kullanırız.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.