Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Tramvay raydan çıktı! 15 ölü, 18 yaralı var

Portekiz’in başkenti Lizbon’da raydan çıkan tarihi Gloria tramvayı faciaya yol açtı. Kazada 15 kişi hayatını kaybederken, 5’i ağır 18 kişi yaralandı. Ülke genelinde 1 günlük, Lizbon’da ise 3 günlük yas ilan edildi.

Tramvay raydan çıktı! 15 ölü, 18 yaralı var

Portekiz’in başkenti Lizbon’un simgelerinden olan Gloria tramvayı, dün akşam saatlerinde büyük bir kazaya karıştı. Yerel saatle 18.00 sıralarında raydan çıkan tramvay, çok sayıda yolcunun bulunduğu sırada devrildi.

İlk belirlemelere göre kazada 15 kişi yaşamını yitirdi, 5’i ağır olmak üzere 18 kişi yaralandı.

CUMHURBAŞKANINDAN TAZİYE MESAJI

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, kazaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu belirtti ve ailelerine başsağlığı diledi.

tramvay-kazasi-15-olu-18-yarali-var.jpg

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Facianın ardından Portekiz hükümeti, ülke genelinde 1 günlük ulusal yas ilan etti. Lizbon Belediyesi ise kaza nedeniyle 3 gün boyunca yas tutulacağını açıkladı.

tramvay-kazasi-15-olu-18-yarali-var-001.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.