Trump'tan gündeme bomba gibi düşen 'İran' itirafı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'tan çok çarpıcı İran itirafı geldi. Trump, İran'ın ABD'ye İHA'yı vurduktan sonra iş birliği yaptıklarını ve Tahran yönetiminin Washington'u bilgilendirerek ABD üslerine füze attığını söyledi.

Trump'tan gündeme bomba gibi düşen 'İran' itirafı

"Daha önce hiç anlatmadığım bir hikaye." diyerek İran'la yaşadıkları bir olayı ifşa eden eski ABD Başkanı Donald Trump, çarpıcı sözler sarf etti.

Görevde olduğu dönemde ABD İHA'sını düşüren İran'ı vurduklarını anlatan Trump, "İranlılar aradılar. 'Başka çaremiz yok, itibarımızı kurtarmak için sizi vurmamız lazım. Belli bir askeri üsse füze fırlatacağız ama üsse ulaşmayacaklar' şeklinde garanti verdiler" dedi. İran'ın sözünde durduğunu kaydeden Trump, füzelerin üsse isabet etmediğini belirtti.

"İRAN İHA'MIZI DÜŞÜRDÜĞÜNDE ONLARI SERT ŞEKİLDE VURDUK"

Donald Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Bu daha önce hiç anlatmadığım bir hikaye. İran bir İHA'mızı düşürdüğünde İHA 14 yaşındaydı. Pek değerli değildi. Yakınlarda 39 mühendis ve pilotun bulunduğu büyük bir motorlu uçak vardı. Generallere sordum, 'Arkasındaki uçağı mı düşürdüler? 'Hayır efendim, yapmadılar.' dediler. 'Bu ilginç.' dedim. Ama İran'ı vurmamız gerekiyordu, o yüzden onları çok sert vurduk. Radarlarını ve farklı şeyleri devre dışı bıraktık ve eğer bize karşı gelirlerse onlara asla mümkün olduğunu düşünmedikleri şeyler yapacağımıza dair bir açıklama yaptım.

İşte Donald Trump'ın açıklamaları...

"İRANLILAR, 'BAŞKA ÇAREMİZ YOK, VURACAĞIZ' DEDİLER"

İranlılar bizi aradılar, 'Başka çaremiz yok, itibarımızı kurtarmak için sizi vurmamız lazım. Belli bir askeri üsse 18 füze fırlatacağız ama endişelenmeyin, füzeler üsse ulaşamayacak.' diyerek garanti verdiler. Söyledikleri gibi 18 füze atıyorlar, 5'i havada imha oluyor. Diğerleri üssün çevresine düşüyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.