Türkiye'nin yardım eli Libya'da

Türkiye, tarihin en büyük sel felaketlerinden birinin yaşandığı Libya’da hem arama kurtarma hem de insani yardım çalışmalarına başladı. Afet bölgesine takviye olarak 148 sağlık çalışanı daha gönderildi.

Türkiye'nin yardım eli Libya'da

Türkiye’nin yardım eli Libya’ya ulaştı. Tarihin en büyük sel felaketlerinden birinin yaşandığı, binlerce insanın hayatını kaybettiği, onbinlerce kişinin evsiz kaldığı afet bölgesinde; AFAD, UMKE, Kızılay ve STK’lar çalışmalara başladı.

Sağlık Bakanlığı afet bölgesine 11 kişilik UMKE ekibi göndermişti. Bakan Fahrettin Koca, bu yardımlara ilave olarak 48 sağlık personeli, 10 ambulans, UMKE ATAK donanımlı 7 araç ve 6 Acil Müdahale Aracının İzmir’den gemiyle yola çıktığını duyurdu.

turkiyenin-yardim-eli-libyada-005.jpg

LİBYA BAŞKANLIK KONSEYİ TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Libya Başkanlık Konseyi, sel felaketi sonrası sağladığı destek için Türkiye'ye teşekkür etti.

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Musa el-Kuni, ülkede yaşanan sel felaketi sonrasında Türkiye'ye sağladığı destek için teşekkür etti.

turkiyenin-yardim-eli-libyada-004.jpg

Başkan Yardımcısı Kuni, "Libya halkının karşı karşıya kaldığı tüm sıkıntılarda Türkiye'nin destek olduğunu" ifade ederek, felaket sonrasında kurtarma sürecinde ve sel sularına kapılan kayıplara ulaşılmasında Türkiye'den gelen uzman ekiplerin katkı verdiğini kaydetti.

turkiyenin-yardim-eli-libyada-006.jpg

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİ

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. BM Uluslararası Göç Örgütü ise Derne kentinde 30 bin kişinin yerinden olduğunu bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.