Uluslararası Adalet Divanı: İsrail Gazze'de işgalci güç konumundadır

Uluslararası Adalet Divanı tarafından yapılan açıklamada, "İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir. İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır. İsrail, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da işgalcidir." denildi.

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail Gazze'de işgalci güç konumundadır

Holanda’nın Lahey şehrinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin kararını açıkladı.

Açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarının parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birim olduğu vurgulandı. UAD, İsrail'in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci güç konumunda olduğunu belirtti.

UAD, İsrail'in işgal ettiği topraklardaki yerleşim politikalarının Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini ifade etti.

"İSRAİL'İN İŞGALCİ POLİTİKASI LAHEY TÜZÜKLERİNE AYKIRIDIR"

Açıklamada, "İsrail uzun süredir Filistin topraklarını işgal ediyor. İşgalci egemenlik hakkını kullanamaz, işgal bu kadar uzun sürmez. İsrail'in işgalci yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in işgalci politikası Lahey tüzüklerine aykırıdır." denildi.

Divan, ayrıca İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlilere ait doğal kaynakları kullanmasının da uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İsrail'in bu topraklardaki uygulamalarının kalıcı yerleşim amacı taşıdığını gösterdiğini kaydeden UAD, İsrail'in işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde hiçbir şekilde egemenlik hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.