Yük gemisi, Tuna Nehri’nde mayına çarptı: 2 yaralı

Panama bandıralı dökme yük gemisi Tuna Nehri'ndeki bir limana giderken Karadeniz’de Rusya tarafından yerleştirilen mayına çarptı. Kontrolü kaybedilen geminin üst güvertesinde yangın çıktı. Kaza nedeniyle kaptan ve bir denizci yaralandı.

Yük gemisi, Tuna Nehri’nde mayına çarptı: 2 yaralı

Ukrayna, Panama bandıralı dökme yük gemisinin Karadeniz’de Rus mayınına çarpması sonucu 2 kişinin yaralandığını açıkladı.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Ukrayna güney askeri komutanlığı, tahıl yüklemek üzere Tuna Nehri'ndeki bir limana giden Panama bayraklı dökme yük gemisinin Karadeniz’de Rusya tarafından yerleştirilen mayına çarptığını duyurdu. Yapılan açıklamada, mayına çarpan geminin kontrolünü kaybettiği ve üst güvertede yangın çıktığı ifade edildi.

yuk-gemisi-tuna-nehrinde-mayina-carpti-2-yarali.jpg

Kaptan ve Mısır vatandaşı bir denizcinin yaralandığını açıklayan Odesa Bölge Savcılığı, denizcinin İzmail şehrinde hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Rusya, Temmuz ayında Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına izin veren Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Tuna Nehri çevresi ve Karadeniz’in batısındaki Ukrayna limanlarına yönelik saldırılarını arttırmıştı.

yuk-gemisi-tuna-nehrinde-mayina-carpti-2-yarali-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.