2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

8 Ağustos'ta sona eren tercih işlemlerinin ardından üniversiteye girme hayali kuran binlerce kişi, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı haberi için nefesini tuttu.

2023 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak soruları gündemdeki yerini aldı. Upuzun bir hazırlığın ardından Haziran ayında üç oturum olarak gerçekleşen sınava giren adaylar geçtiğimiz ay sınav sonuçlarını öğrenmiş ve 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tercih listelerini hazırlayarak sisteme kayıt etmişlerdi. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİH DÖNEMİ TAMAMLANDI!

27 Temmuz tarihinde başlayan YKS tercih işlemleri 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erdi. Aldıkları sözel, sayısal ve eşit ağırlık puanına göre listelerini hazırlayan adaylar ÖSYM sistemine hazırladıkları listeleri kaydetti.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023, SAAT KAÇTA?

YKS tercih işlemleri, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlandı. Ancak YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih, gün ve saat hakkında henüz resmi bir duyuru yayınlanmadı.

Üniversite kayıtlarının 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacağı düşünüldüğünde, YKS tercih sonuçları 18-26 Ağustos tarihleri arasında açıklanabilir.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak görüntülenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.