Çağımızın sorunu obeziteye, eTwinning projesiyle çözüm buldular

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Eşrefoğlu İlkokulu ve Dr. Mustafa Öten İlkokulu işbirliği ile yapılan “Beslenme Dostu Okulum” eTwinning projesinde sona gelindi.

Çağımızın sorunu obeziteye, eTwinning projesiyle çözüm buldular

Çağımızın sorunu olan sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam sonucunda oluşan sağlık sorunları ve obezite problemi yaşayan gelişme çağı çocuklarında farkındalık oluşturmayı, özellikle pandemi döneminde evlere kapanmak zorunda kalan çocukların, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı yaşam şekli haline getirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen proje amacına ulaştı.

Proje süresince “Sağlığım için Evde Yoğurt Yapıyorum”, “Cips Yemiyorum Kuru Yemiş Yiyorum”, “Sağlığım için Yürüyorum”, “Neşeli Kahvaltı Tabakları” gibi bir çok etkinlik yapılarak bunun yanında web2 araçları ile hazırlanan puzzle, eşini bulma, bulmaca gibi oyunlarla öğrencilerin projede aktif rol alması sağlandı.

Proje sonucunda öğrenciler küçük yaşta olmasına rağmen, yapılan çalışmalarla toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edebilecek, sağlıklı yaşam becerilerini geliştirebilecek, sağlıklı yaşam ile sağlıklı beslenme ve egzersiz yapma arasındaki ilişkiyi kavrayabilecek duruma geldi.

cagimizin-sorunu-obeziteye-etwinning-projesiyle-cozum-buldular.jpeg

cagimizin-sorunu-obeziteye-etwinning-projesiyle-cozum-buldular-001.jpeg

cagimizin-sorunu-obeziteye-etwinning-projesiyle-cozum-buldular-002.jpeg

cagimizin-sorunu-obeziteye-etwinning-projesiyle-cozum-buldular-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.