Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki üniversiteye iki Konyalı rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Gültekin, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kesik atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki üniversiteye iki Konyalı rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lokman Hekim Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi'ne yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Gültekin, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kesik atandı.

Atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı. 

Prof. Dr. Fatih Gültekin kimdir?

Dr. Fatih Gültekin 1966 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirdikten sonra, Konya Numune Hastanesi acil servisinde çalıştı. Bu dönemde Biyokimya doktorasını bitirdi. 1997 yılında Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2002 yılında ise Doçent oldu. 2007 yılında da profesörlük ünvanı aldı.

Doçentlik yıllarında FULBRIGHT bursu kazandı ve araştırmalar yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. University of Texas Health Science Center at San Antonio'da melatonin hormonu ile ilgili araştırmalar yaptı ve gıda katkı maddeleriyle ilgili seminerler verdi. 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. 2015 yılında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı olarak atandı.

Dekanlık yaptığı süreçte rektör yardımcılığı görevini de yürüttü. Tıp Fakültesi kurulum sürecinin başarıyla tamamlanmasını takiben 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine
geçti.

International Journal of Health and Nutrition dergisinin baş editörlüğünü yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış ve kongrelerde sunulmuş, yüzün üzerinde çalışması vardır. Gıda katkı maddeleri özel ilgi alanı olup bu konuda yazılmış dört kitabı vardır. Dr. Gültekin, evli ve dört çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ahmet Kesik kimdir?

1965’te Konya’nın Karapınar ilçesinde doğdu. 1986’da Ankara Üniversitesi SBF İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı’nda Bütçe Kontrolörü olarak göreve başladı.

1994-1996 arasında ABD Western Illinois Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimini yaptı. ABD Illinois Eyaleti Bütçe Ofisi’nde bir yıl süre ile eğitim ve staj gördü.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve 2002 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı, 2006 yılında Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2003’te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Anabilim Dalı’nda doktorasını yaptı.

2006 yılında Maliye Doçenti oldu. M. Kâmil Mutluer ve Erdoğan Öner ile birlikte yazdığı Bütçe Hukuku (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2005) Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Yılın En İyi Ders Kitabı (2009) seçildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.