Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvuru süresi uzatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine yıllık bin 200 lira burs vereceğini duyurmuştu. Burs için son başvuru tarihi 31 Ekim’e kadar uzatıldı. İşte başvuru adresi ve diğer ayrıntılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvuru süresi uzatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında, ihtiyaç sahibi olan ailelerin üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 11’inci ve 12’nci sınıfta örgün eğitim gören çocuklarına, eğitime destek amaçlı kullanılması amacıyla 1’nci dönem ve 2’nci dönem 600’şer lira olmak üzere toplamda 1.200 TL nakdi destek sağlanacağını duyurmuştu.

Başkan Fatma Şahin, eğitimde yakalanan bireysel başarılarla büyük gurur duyduğunu belirterek şunları söylemişti:

“Bireysel başarıları toplumsal başarıya dönüştürmek istiyoruz. Buradaki her bir çocuğumuzun başarmak istediği bölüme gidecek fırsatları ve destekleri vermek istiyoruz. Biliyoruz ki şu anda okullar açılınca aile ekonomisi, eğitim giderlerinden dolayı zorlandığında çocuklarımız bazı almak istediği şeyleri alamayabiliyor, yapmak istediği şeyleri yapamayabiliyor. Halbuki küçücük bir destekle çok büyük bir başarı yakalanabiliyor. Özellikle lisedeki 11’inci ve 12’nci sınıfındaki çocuklarımızın morali, motivasyonu, almak istediği bir kitabı alması, yapmak istediği bir şeyi yapması açısından mali destek, eğitim desteği önemli.”

79176.jpg

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURS BAŞVURUSU 2022

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bursundan yararlanmak isteyen öğrenci ve veliler için başvurular 25 Ağustos itibariyle başlamıştı. Son başvuru tarihi 31 Ekim’e kadar uzatıldı.

GAZİANTEP BURS BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Gaziantep sınırları içinde ikamet ediyor olmak,

Örgün lise eğitimine 11. Veya 12. Sınıf öğrencisi olarak devam ediyor olmak.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Maddi destek sağlanacak öğrencilerin tespiti Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılarak Büyükşehir Belediyesi’ne iletilecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi “Kadın Dostu Kent Gaziantep” mobil uygulamasının içerisinde de annelerin başvuru yapabilecekleri bir alan oluşturulacak.

5 Eylül itibariyle başvurular değerlendirilip maddi destekler annelerin banka hesaplarına yatırılmaya başlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvuru 2022 2023, Gaziantep burs başvuru şartları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvuru lise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu üniversite gibi aramaların sonuçlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Haber Dairesi (Gaziantep Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.